Nincs ilyen widget!

Kérdezz minket, halandó embereket!

A nyilvános installációk mestere, Candy Chang visszatért, hogy egy újabb elgondolkodtató projekttel hívja fel a figyelmet pár fontos kérdésre.

A művésznőről korábban már beszámoltam itt a dekooderen „Before I Die I Want To...” című köztéri alkotásával kapcsolatban, amelyben finoman ugyan, de mégis kikényszerítette belőlünk, hogy a napi problémáink mellett, a lényünket meghatározó vágyainkkal is foglalkozzunk egy kicsit.

Candy Chang köztéri installációs művész, designer és várostervező legújabb munkája a New Orleans-i kérdezőfalhoz hasonló módon faggatja a járókelőket, azonban most egy Faibanks-i elhagyatott épületre hívja fel a figyelmet Looking For Love Again című installációjával.

Sok épülethez hasonlóan a Fairbanks-i Polaris is több mint egy évtizede üresen áll. Az csak egy kérdés a sok közül, hogy hogyan hagyhatjuk ennyire magára a korábban nagy elánnal elkészített épületeinket, azzal viszont kevesebbet foglalkozunk, hogy hogyan lehet újrahasznosítani őket. Hiába rejlenek bennünk a válaszok, minket, halandókat általában meg sem kérdeznek.

Hogyan tudhatjuk meg mégis a legtöbbet az üres falak között rejlő titkokról, a feledésbe merült történetekről, és hogyan lehet felfedezni a jelen kor igényeit, vágyait és álmait egy-egy hasonló épülettel kapcsolatban? Egyszerű, csak kérdezd meg az embereket, hátha akad néhány jó és megvalósítható ötlet a tarsolyban! Candy Chang ötlete csak ennyiről szól.

Az Alaska Design Fórum segítségével és támogatásával óriás feliratokat helyeztek el a Polaris ház oldalán, ezzel vonzva oda az embereket az épült aljához, ahol a két kívánságtábla található. Természetesen intelligens emberekhez méltóan a tagelés a minimálisra szorult, a képek tanúsága szerint sokan, sokféle ötlettel, régi történettel ajándékozták meg a városvezetést. Vajon nálunk működne egy ilyen?

süti beállítások módosítása