Nincs ilyen widget!

Fő a biztonság!

A luxus házak nagyon divatos építészeti elemei manapság a hatalmas üvegfalak, a kert felé nyitható óriási üvegajtók. Ezek gyönyörűek, de sokakban felmerül, hogy vajon praktikusak-e?

Leggyakoribb felvetések, hogy mekkora lehet a fűtésszámlájuk, ki tartja tisztán a sok száz négyzetméternyi üveg felületet, nem zavarja a tulajdonosokat, hogy mindenki belát a házukba? Szerintem azon a szinten, ahol anyagilag az ilyen házak megépítését megtehetik, ott a költségek nem számítanak igazán és személyzet is akad mindenre. A szomszédok vagy az utca felőli belátás viszont egy más kérdés, hiszen az egy dolog, hogy van, aki szívesen megmutatja bárkinek, hogy mije van, de ugyanakkor ez a kíváncsi tekinteteken kívül a rosszakarókat is vonzhatja. Ha óvatlanok a tulajdonosok, bárki kifigyelheti az életüket, mikor, mit csinálnak és mikor nincsenek otthon.

Ezt a biztonsági problémát akarta kiküszöbölni ennek a háznak a tervezője, a KWK Promes cég. Egy gombnyomásra egy teljesen zárt beton kockává tudja alakítani, az amúgy a külvilág felé megnyitott otthont. Lehúzott redőnyök, elrejtett ablakok, még a medence részhez vezető híd is felhúzható.

Tény, hogy elég biztonságosnak tűnik, de nekem ez kicsit már a paranoia szélét súrolja. Ti mit gondoltok róla? Szeretnétek egy ilyen safe house-t vagy ez azért már túlzás?

Via

süti beállítások módosítása