Nincs ilyen widget!

Egy karizmatikus divatdiktátor Törökországból – Umit Benan

Mi lenne, ha feltenném a kérdést: meg tudsz nevezni tíz divattervezőt, aki nagy hirtelen az eszedbe jut? A válaszadás többségünknek nem jelentene túl nagy gondot, még a kevésbé divatérzékenyeknek sem, hiszen előbb vagy utóbb nekik is beugrana legalább 2-3 ismertebb név. Komolyabb fejtörést okozna azonban – bevallom számomra is –, ha a kérdés konkrétan a török divatkreátorokra vonatkozna...

Pedig vannak, nem is kevesen. Sőt! Ha megállítanánk egy teljesen átlagos milánói, párizsi, berlini vagy akár londoni járókelőt azzal a kéréssel, hogy mondjon egy magyar, illetve egy török divattervezőt, sajnos nagyon nem lennék meglepve, ha válaszként valamelyik idehaza ismeretlen török tervező neve hangzana el hamarabb. Meglepő – európai kultúrkörhöz tartozás, identitás, gyökerek stb. okán –, de úgy fest, a muzulmán ország divatmágusai lényegesen nagyobb sikerrel tudták felhelyezni magukat a nemzetközi divattérképekre, mint hazai, hozzáteszem legalább olyan tehetséges kollégáik.

A Türk Fashion Army egyik legkarizmatikusabb, világszerte ismert és elismert képviselője az a vegyes német–török gyökerekkel rendelkező Umit Benan, akinek tradicionális elemekkel jegyzett férfias kollekciói mára már rendszeresen visszatérő szereplői a legnagyobb divatbemutatók kifutóinak.

Lássunk ezekből néhány, a tavalyi és idei szezonra tervezett különleges darabot:

via: 1, 2, 3, 4

süti beállítások módosítása