Nincs ilyen widget!

Szuperfelhőkarcoló Miamiban

Miközben a Burj Khalifa továbbra is birtokolja a "bolygónk legmagasabb épülete" megtisztelő címet, lehet hogy ettől a titulustól a KOBI KARP építészei rövidesen megszabadítják a dubai felhőkarcolót, ugyanis gőzerővel folynak az előkészületei annak a giga beruházásnak, melynek központi tornya überelheti a jelenlegi világcsúcstartó arab csodát.

A tervezők már elkészítették a Miapolis fantázia nevű felhőkarcoló terveit, amelyet egy nagyszabású és Miamiban tervezett fejlesztés keretén belül építenének meg. A 975 méter magasra tervezett Miapolis-t az élvonalbeli fenntartható rendszerek, gyakorlatok és funkciók segítségével a „környezetbarát város a városban” elv alapján képzelték el. Amennyiben megépül, ez a struktúra lesz a legnagyobb LEED-tanúsítvánnyal is rendelkező komplexum az Egyesült Államokban.

Az elképesztő magasságba felnyúló, 160 emeletnyi futurisztikus szuperfelhőkarcoló, továbbá a köré építendő 1000 apartmannal rendelkező öko-város a beruházók számításai szerint a kultúra, a kereskedelem és szórakoztatás Mekkája lesz a tervek szerint, mintegy 2 millió négyzetméternyi üzletével, vidámparkjával, csillagvizsgálójával, rekreációs parkjával, éttermeivel, 1 millió négyzetmétert felölelő irodáival és 792 szobás szállodájával, jacht-kikötőivel, pálma-promenádjaival, valamint az óceán élőlényeit vizsgáló tengerbiológiai kutatóközpontjával, és a mindezek mellé megálmodott hatalmas tengeri akváriumával.

süti beállítások módosítása