Nincs ilyen widget!

Dekortopik: díszpárnaságok

Nincs talán még egy olyan kiegészítő a lakásban, amelynek térbe helyezésével, átpakolásával, áthúzásával a legegyszerűbb módon nagyobb változást idézhetnénk elő az adott enteriőr hangulatában, mint a díszpárna.
Már ha van benne. Nincs? Legyen.

Alakjának, méretének, anyagának, színének variálásával - mondhatjuk - a legolcsóbb módja egy otthon felfrissítésének, áthangolásának, így például könnyen kaphat tavasszal tavaszi, ősszel őszi vagy egy nagyobb családi esemény kapcsán ünnepi díszt otthonunk.

Rögtön gombócarturi hibába esve soroljuk is: van szögletes párna, kerek párna, hosszú párna, rövid párna, gömbölyű párna, lapos párna, tömör párna...

... de mielőtt belevetnénk magunkat egy inspiráló képcsokorba, és telezsúfolnánk szebbnél szebb párnával a nappalit, álljunk meg egy pillanatra.

Mire való ez a tárgy?

Elsősorban használatra.

Legyen az délutáni szunyókálás, egy esős napon nagyfotelbe kuckózás, földön társasozás... azért van, hogy a kényelmünket szolgálja.

Egyik töltelék mellett sem tenném le a voksomat, van aki a tollal, más a szivaccsal, megint más valaki a tönköllyel töltött párnát szereti, ahányan vagyunk, annyiféleképpen szeretjük, de most nem is a belbecs áll a fókuszban, hanem a külcsín, ami a textíliák varázslatos világába vezet bennünket, még ha csak pár rőf erejéig is :)

Szóval eljutottunk oda, hogy legyen... de mégis mennyi?

Annyi, ami jólesik.

Van, aki nagy párnahalmokat dobál a nappali kanapéjára, kifejezetten játszva a színekkel, anyagokkal, méretekkel, és van, aki épp csak egy hengerpárnát tesz ki, hogy a derekát megtámassza vele.

Van, aki harmóniára törekszik, és odafigyel arra, hogy a passzoljanak a függönyhöz és a szőnyeghez (vagy esetenként pont a párnák nagy, semleges foltjai hoznak összhangot egy túldíszített, túl színes helyiségbe), és van, aki kifejezetten azt szereti, ha üde, friss színfoltokként kirínak a környezetből, akár azon az áron is, hogy díszei miatt a hétköznapi használatra alkalmatlanok (kivarrt, agyongyöngyözött vagy épp szúrós, de szééép).

Bárhogy is válassz, a lényeg, hogy felesleges helyet ne foglaljon... vagyis a helyes válasz: se többet, de kevesebbet, mint amennyit a szemed, a tested kíván :)

(Bevallom, én jó pár lakberendezési munkám kapcsán tanácsoltam már azt, hogy a nappali garnitúrájának saját párnáit húzassák át, és eddig mindig működött! :)

Jöjjön tehát egy inspiráló válogatás párnás enteriőrökről, a későbbiekben pedig ragozzuk még a témát, hiszen ott vannak még a kedvenceim, pl az ülőpárnák:

Bónuszextra: Csak hogy a témánál maradjunk engedjétek meg, hogy bemutassam nektek a nemrég általam tervezett párnahuzat kollekciót.

Remélem nektek is tetszik, én nagyon büszke vagyok rájuk :)

A limitált szériában kapható ötféle párnahuzatról itt olvashattok bővebben.

Fotók innen, innen, innen, innen, innen, innen és innen.

süti beállítások módosítása