Nincs ilyen widget!

Bakelit tető = Menő!

Lehet szépítgetni a dolgokat, de a hagyományos tetőfedő anyagok manapság már szépen lassan kiesnek a menő kategóriából. Legalábbis Matt Glassmever Nashville-i zenész szerint mindenképpen, aki verandájának feltuningolásához egy szokatlan, alternatív változatot alkalmazott.

Kevés olyan család van, akinek padlásán, pincéjében – vagy ennél akár sokkal megbecsültebb helyen – nincs jó pár vinil elfekvőben. Az újrafelhasználás nevében akár mi magunk is kísérletezhetünk a 35 éves zenészéhez hasonló megoldásokkal. Csak szögek és 350 darab bakelitlemez szükségeltetik az alternatív tetőhöz, amely nem csak rendkívül eredeti ötlet, de nagyon jól néz ki, praktikus, és az újrafelhasználás oltárán is áldozunk vele egy hangyányit.

Azt szerintem senki nem gondolja, hogy ezt a szokatlan tetőt nem nézték szkeptikusan a környékbeli emberek, akik azt állították, rommá rongyolódik, olvad, szétesik majd idővel, de kevesebb mint egy év alatt, az időjárás viszontagságai miatt. A tenorszaxofonos bedőlve a hitetlen emberek véleményének, közel két évig tartalékolt még pár száz lemezt a lakásban, hogy az esetleges sérüléseket kijavíthassa, de legnagyobb örömére sem meleg, sem hideg, sem eső, sem szél nem tett különösebb kárt a tetőben. A címkék nyilván felkunkorodtak, de amúgy minden a legnagyobb rendben van, mióta kész lett vele. Úgyhogy hajrá, érdemes előkapni a porosodó Supra Hits lemezeket, és valami nagyon kreatívat készíteni belőlük! Kérek mindenkit, aki így cselekszik, hogy mindenképpen küldjön fotót az alkotásról az email címünkre!

süti beállítások módosítása