Nincs ilyen widget!

Tudosítás az iSaloni-ról

Milánóban minden év tavaszán megrendezésre kerül a nemzetközi bútorvásár, az iSaloni. Itt minden magára valamit is adó bútorgyártó kiállít, itt találkoznak a gyártók, a kereskedők és a felfedezésre váró dizájnerek is, szóval Milánó egy hétig a dizájnról, a bútorokról és a lakberendezésről szól.

Én azon szerencsések közé tartozom, aki idén eljutott ide, Ti pedig azon szerencsések közé tartoztok, akik első kézből kaphatnak ízelítőt a kiállításról. A bútorszalon méreteit nagyjából úgy kell elképzelni, mint a budapesti hungexpo területének tízszeresét. Iszonyú nagy, egy nap alatt nem is lehet végignézni, és nem is lehet befogadni ennyi információt.

Megpróbálom összefoglalni az első benyomásaimat. Először nézzük a színeket: még mindig igen erősen tartják magukat a pasztell bézsek, barnák, törtfehérek és ezeknek minden létező árnyalata, valamint a fehér, de ezeket nagyon erős színekkel kombinálják. Ilyen a nagyon sok gyártónál látható kék és annak minden árnyalata, a narancs, a zöld, a sárga és a piros is. Ezeket elsősorban foteleken, puffokon és kanapékon használják, de láttam színes szövet ágyakat is. A fák közül még mindig nagy divat a dió, a wengé már teljen kifutott, viszont egyre több gyártónál lehet látni a fehérített fa árnyalatokat.

Mivel az internet kapcsolatom itt elég bizonytalan, a beszámolót jövő héten folytatom, most jöjjenek a fotók, amiket készítettem.

Baxter

COR

COR

Desalto

Desalto

Flexform

Flexform

Flou

Flou

Gervasoni

Gervasoni

Gervasoni

Gervasoni

Gervasoni

Porada

Fotók: dizain

süti beállítások módosítása