Nincs ilyen widget!

Coral Tours – Utazás az Életünk!

Selymesen cirógató fehér homokos tengerpart... színes kavalkádba csöppenés egy másik földrészen... egzotikus, új ízek felfedezése egy meghitt, gyertyafényes étteremben a Föld túlsó felén...

Sokunk álmodozik hasonló jóságokról (néha ébren is :), mások a tettek mezejére lépnek, és ha nem is külföldön, de bejárják kishazánk legszebb tájait, megint mások nem érik be kevesebbel, mint a fenti lista pontról-pontra megélését.

Egy új sorozatot indítunk útjára itt a dekooderen, amely utazással kapcsolatos lehetőségekről számol majd be, melyhez céges segítőnk is akadt, a Coral Tours személyében.
A mai interjút, melyet az utazási iroda ügyvezetőjével, Novinszkiné Steiner Krisztával készítettünk, tekinthetjük tehát egy laza entréé-nak, de nem a súlytalan fajtából, hiszen egy kétszemélyes utazással lesz gazdagabb egyik szerencsés olvasónk.

Dekooder: A cég logójában egy madár látható és egy szó olvasható. Miért pont ezt a nevet választottátok?

Novinszkiné Steiner Kriszta: Coral, mint az Ausztráliában található Great Berrier Reef -korallzátony és a Közép-Amerika őserdeiben található madárfaj, a tukán, azért e kettő keveréke, mert megalakulásunkkor 1995-ben "holtverseny"-ben volt e két kedvelt úti cél.

Dekooder: Ahogy a bevezetőből megtudhattuk, a Coral Tours 16 éve alakult. Ahogy mondani szokták, ez már gombócból is sok :)
Ez a rengeteg idő nyilván rengeteg tapasztalatot, érdekességet hozhatott..
Bemutatnád nekünk a csapatotokat? Melyek voltak a nagy mérföldkövek a cég életében?

Novinszkiné Steiner Kriszta: Irodánk 1995-ben alakult néhány fős családi vállalkozásként. Akkoriban még nem volt annyi utazási vállalkozás mint az elmúlt évtizedben, de mint minden kezdet, ez sem volt egyszerű! Már a kezdetben sem a tömegturizmus igényeit szolgáltuk ki, hanem a minőségi, egyedi ajánlatkéréseknek próbáltunk megfelelni. Elégedett utasainkból törzsutasok lettek és szépen terjesztették hírünket.

Dekooder: Miért az egyéni, különleges utaztatást választottátok, a tömegturizmus helyett?

Novinszkiné Steiner Kriszta: Hisszük, hogy a nem minőségi turizmust az internetes világ lassan teljesen kiszolgálja, online szállás, repülőfoglalások és autóbérlés. De a minőségi szolgáltatásokból álló utazás nem foglalható a neten. Ez egy szakma, amihez szintén kell a tapasztalat. (tanzániai szafari kipróbált útvonallal, perui körutazás - látnivalóinak a sorrendje és még sorolhatnánk...) A minőséget és a precíz szervezést várják tőlünk ma is utasaink, akik egyedi kívánságokkal, igényekkel keresnek meg bennünket, legyen szó akár céges szakmai utaztatásról, egzotikus nyaralásról, külföldi esküvőről, nászútról, vagy kulturális körutazásról.

Dekooder: Akkor ez azt jelenti, hogy cégek, szakmai közösségek, esetleg baráti társaságok utaztatását is vállalja a cég?

Novinszkiné Steiner Kriszta: Igen, volt itt már minden és reméljük lesz is! Céges utaztatás bármilyen formában, utazás egy kiállításra vagy bank-látogatás és persze baráti társaságok pld. legénybúcsú!

Dekooder: Ha jól tudom, 2001-től először Ti indítottátok el Magyarországon a külföldi nászutakat, az esküvők egzotikus helyszínekre történő szervezését.
Az utazásszervezésen kívül az esküvő egyéb részleteinek megszervezésével is megbízzák az irodátokat?

Novinszkiné Steiner Kriszta: Természetesen. Szállás + repülő megszervezése ez már nem kihívás! Irodánk a külföldi partnerekkel mindent előre leegyeztet, ami egy klasszikus esküvőszervező feladata lenne. Már itthonról eldönthetik a párok, hogy milyen csokrot szeretnének, szükségük lesz-e sminkesre vagy fodrászra, milyen legyen a díszítés. Mivel általában tengerparti esküvőkről van szó, így az is lényeges szempont, hogy a „nagy nap”-on milyenek a fény-viszonyok a fotók készítéséhez, így az időpont kiválasztását ez is befolyásolja. Az előzetes megállapodások kint a helyszínen még egyszer egyeztetésre kerülnek. Kinti partnerek különleges kívánságokra is nyitottak, így volt már példa esküvőre tengeralattjárón és hőlégballonban is! Legkedveltebb nászutas úti célok általában egzotikus helyszínek, úgy mint. Mauritius, Kuba, Bali, Barbados, Seychelles szigetek..

Dekooder: A nászutas utazásokról egy későbbi posztban részletesebben is kérdezgetünk majd benneteket, de az iroda másik fő profilja az egzotikus utak.
2011-ben melyek a leginkább vágyott egzotikus tájak? Van olyan favorit, ami évek óta benne van a top3-ban? Miért?

Novinszkiné Steiner Kriszta: Top3: Indonézia (Bali), Kuba, Peru...

Indonézia majdnem bármely szigete, de főként Bali nagyon kedvelt. Mosolygós emberek, balinéz kultúra, szentélyek világa, természetes látnivalók széles tárháza - ott megtanul az ember mosolyogni!!

Kuba: karibi hangulat - a szivar és rum hazája, a salsa otthona. Kubában bárki bármikor táncra perdülhet! Számtalan műemlék, koloniális épületek sora várja az odalátogatót!
Peru: a tökéletes úti cél, bárcsak egy kicsit melegebb lenne az Atlanti-óceán, akkor pihenéssel is egybe lehetne kötni. Mesés tájak, csodálatos emberek és a Machu Picchu....
Brazília: vagy ez már a 4.? -bocs... Rió felejthetetlen tengerpartja... a végtelennek tűnő Iguacu vízesés és a dzsungel a hatalmas Amazonas folyó mellett... no és az igazi brazil hangulat!
Lehet még 1? : Vietnám - igaz csak 1-2 éve, de Ázsia igazi rejtett kincse: Hanoi, Saigon látnivalói, Mekong delta.. és itt is mesés a tengerparti pihenés kedvező áron!

Dekooder: A Coral Tours egyik jelmondata, hogy "Utazás az Életünk!". Ti magatok is elmentek azokra a helyekre, ahová az utasaitokat kiviszitek? Merre jártatok legutóbb?

Novinszkiné Steiner Kriszta: Tényleg "Utazás az Életünk". Igyekszünk mindenhova ellátogatni, de nyilván ez lehetetlen. Nyugodt szívvel akkor merünk egy szállodát ajánlani, ha már jártunk ott illetve másodlagos (utasunktól kapott) információval rendelkezünk.. Hiszünk a prospektusoknak és a neten levő fényképeknek, de a saját tapasztalatnál nincs jobb! Kolléganőink közül néhányan végzett idegenvezetők és fiatal csapatunknak nemcsak munkája, de egyben hobbija is az utazás! Hogy hol jártunk legutóbb? A Maldív-szigetek egyikén volt egy kolléganőnk novemberben: aki csak annyit mondott, hogy leírhatatlanul szép és bármit is írunk vagy mutatunk a katalógusban, annál 100szor szebb a valóságban!

Dekooder: Az iroda prospektusait nézegetve találtam egy érdekes névvel ellátott utazási katalógust is: Felirat: Egyedül utazom.
Ez mit jelent?

Novinszkiné Steiner Kriszta: 2005-ben, figyelve az utazóközönségünket és a nemzetközi tendenciákat elindítottuk szingli-útjainkat, majd ezt 2011-ben új arculattal, új brandként Egyedül utazom néven fejlesztettük tovább. Mostanra már nem csak az egyedülállóknak, hanem az egyedül utazni vágyóknak is nagy számban kínálunk érdekes, tartalmas utakat.

Dekooder: Egy utazás előtt - előrelátóan-, jól tesszük, ha felkészülünk az esetleges kellemetlenségekre is. Milyen segítséget kapnak azok, akik veletek utaznak?

Novinszkiné Steiner Kriszta: Minden utazás felkészülést igényel. A Coral Tours a saját külföldi parterén kívül az adott ország nagykövetségén is tájékozódik az utazáshoz szükséges tudnivalókról. Ezen kívül törzs-utasainkkal tartjuk a kapcsolatot, személyes élményeiket és tapasztalataikat beillesztjük az utastájékoztatóinkba. És még egy: külföldi utazáson levő utasaink részére az SOS telefonszámunkon non stop elérhetőek vagyunk, hogy senkit se érjen kellemetlen meglepetés!

Dekooder: Végezetül, de nem utolsó sorban, foglalkoztok-e belföldi utaztatással? Magyarországon melyek a legfelkapottabb tájak? Miért?

Novinszkiné Steiner Kriszta: Igen, foglalkozunk. Ritka, aki csak belföldi ajánlatkéréssel keres minket. De utasaink igénylik a külföldi utazások mellé a rövidebb kisebb belföldi kiruccanásokat is. Szerintük kétfajta igény a meghatározó: wellness szállodák széles választéka és a meghitt - bájosabb - kis szállodák, akár távol mindentől...

Bónusz kérdés: Ahogy az interjúból is kiderül: egy olyan utazási irodával van dolgunk, amely nem csak megőrizte rangos pozícióját az utaztatással foglalkozó cégek rangsorában, de képes a megújulásra is.
Mesélnél nekünk pár érdekes, megmosolyogtató esetleg extrém esetet, amely az ügyfeleitekkel fordult elő?

Novinszkiné Steiner Kriszta: Mivel egyedi igényekkel foglalkozunk, így nehéz kiemelni egyet a sok közül... De érdekesség például, hogy vannak régi szingli utasaink akikből nászutasok lettek , és vannak régi nászutasok, akikkel társkereső útjainkon találkoztunk újra..

Köszönjük az interjút!

Ha esetleg van általános kérdésed az interjúban leírtakkal kapcsolatban, kérlek, írj nekünk a dekooder (kukac) gmail (pont) com mailcímre, így az egyes részek tárgyalása közben azokra is keressük majd a választ.

És íme a játék részletei!

Kezdjük először a jó részével: a nyeremény 2 fő részére egy éjszakás szállás egy bécsi, belvárosi, 3 csillagos szállodában reggelivel a Donauinselfest ideje alatt Bécsbe, 2011. június 24.-ére vagy 25.-ére menetrend szerinti buszos utazással, utas biztosítással együtt.

A Donauinselfest egyébként egy 1984 óta, Bécsben megrendezésre kerülő ingyenes fesztivál, amelyet a budapesti Szigethez hasonlóan a Duna sodrásának közepette alakítottak ki.
A sok színpados fesztiválon rock, pop, elektronikus együttesek és jódlizós népzenészek egyaránt fellépnek.
2011-ben június 24-én, 25-én és 26-án tartják.

És hogy mit kell ezért tenni?

Az utazást megnyerheti az a szerencsés olvasónk, aki:

- egyrészt tagja a Coral Tours Facebookos rajongói klubjának (ha még nem vagy az, itt csatlakozhatsz)

- másrészt tagja a Dekooder Facebookos rajongói klubjának is (ha még nem vagy az, itt csatlakozhatsz)

- harmadrészt ír egy kommentet a bejegyzéshez, hogy melyik nap szeretne menni: 24-én vagy 25-én.

A közelmúltban megváltozott Facebook szabályzat szerint kérünk benneteket, hogy ne a Facebookon kommenteljetek, hanem itt, a blogon.

A játékra a poszt kikerülésének időpontjától lehet nevezni, sorsolás 1 hét múlva, 2011. 04.19-én 20.00-kor.

Érdemes tehát velünk játszani, és elküldeni/megosztani a bejegyzést a hozzád közelállókkal, hiszen így sokszorosára nő az esélye annak, hogy olyan valakivel utazz el, akivel valóban szeretnél!

A nyertest emailben értesítjük, a nyereményt a Coral Tours irodájában személyesen kell majd átvennie, ott lehet majd megbeszélni a részleteket.
Az nyeremény (szállás plusz utazás) pénzre nem váltható, egy játékos csak egy válasszal vesz részt a játékban, a nyeremény másik időpontra nem áttehető.

Coral Tours
1066 Budapest
Teréz krt. 42-44.
Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek: 9.30-18.00
Szombat: 10.00-14.00

Elérhetőségek:
Tel: 36 (1) 412-1212
Fax: 36 (1) 412-1010
www.coraltours.hu, www.naszut.hu, www.eskuvokulfoldon.hu, www.egyedulutazom.hu
E-mail: coral@coraltours.hu

süti beállítások módosítása