Nincs ilyen widget!

Egy metróállomás metamorfózisa

Adott egy ország: Itália, amelyről nyugodtan mondhatjuk, hogy a dizájn egyik fellegvára. És adott egy város: Nápoly, amelyről nem igazán a dizájn jut először eszünkbe.

Nápoly Olaszország harmadik legnagyobb városa, Dél-Olaszország fővárosának tartják, híres a népszokásairól és a konyhájáról, hiszen innen származik a mindenki által szeretett pizza. És minő meglepő, Karim Rashid is itt hallgatta Ettore Sottsass óráit az egyetemen, miután Kanadában megszerezte ipari formatervező diplomáját. De hogy jön ez ide? Úgy, hogy Karim immár híres tervezőként visszatért, és újjávarázsolta a nápolyi metró Egyetem (Universitá) nevű megállóját.

Rashid munkássága általában megosztja az embereket, vagy bejön a stílusa valakinek vagy kifejezetten taszítja, de azt el kell ismerni, hogy valamit tud a csávó. Ez a metrómegálló összességében iszonyú sok nekem, színek, minták, felületek össze-visszasága, de közben meg nagyon örülök, hogy ilyen is van. Vidám és élettel teli, jó kedve lesz tőle a föld alatt kószálónak. Feldob reggel, amikor sietünk az egyetemre, és megmosolyogtat este, amikor fáradtan igyekeszünk hazafelé. Kellene ilyen Budapestre is.

Forrás: itt

süti beállítások módosítása