Nincs ilyen widget!

"Nékem csak Budapest kell..."

A történelem körülöttünk él - szoktuk mondani, de aki nem elégszik meg ezzel, kicsit mélyebbre is áshat.

Hányszor elképzeltem már, milyen lehetett régen az a város, ahová csak huszonévesen cseppentem, de ma a mindennapi életemet, sőt, a gyerekeim magától értetődő közegét jelenti. Milyen változásokon ment keresztül az épített környezet, mit láttak a pár évtizede itt élők? Kerényi Zoltán igen kifejező "Window to the past", vagyis "Ablak a múltra" című képsorozata szellemesen adja meg a választ. Budapesten, a XX. század első felében készült fekete-fehér képek és a város ugyanazon pontján készített mai felvételek kerültek egy képre, hogy megmutassák a múlt és jelen együttélését. Mesteri montázsok születtek a házasításból.

A régi felvételek a Fortepan online archivumából kerültek elő. A Szepessy Ákos és Tamási Miklós által gondozott on-line privátfotó gyűjtemény már csaknem 8000 képet tartalmaz a régi idők emlékeiből. A gyűjtemény nyitott, bárki csatlakozhat, vagyis beküldheti privát- vagy amatőr fotóit a múltból.

A múltidézéshez most egy különleges, éppen aktuális program is csatlakozik: http://dekooder.blog.hu/media/image/http://dekooder.blog.hu/media/image/201104/201104/100 éves házak ünnepe címmel http://dekooder.blog.hu/media/image/201104/20http://dekooder.blog.hu/media/image/http://dekooder.blog.hu/media/image/201104/201104/1http://dekooder.blog.hu/media/image/http://dekooder.blog.hu/media/image/201104/201104/1. április http://dekooder.blog.hu/media/image/http://dekooder.blog.hu/media/image/201104/201104/10-én, szombaton rendezik meg az idén http://dekooder.blog.hu/media/image/http://dekooder.blog.hu/media/image/201104/201104/100 éves budapesti házak ünnepét.  A KÉK - Kortárs Építészeti Központ és az OSA Archívum szervezésében közel 50 ház tárja ki kapuit az év századik napjának hétvégéjén és szervez izgalmas programokat. Lesz udvaripiknik, vezetett szakmai séta, koncert, kiállítás, filmvetítés, tánc, buli és még sok más érdekesség! A rendezvényről további infót itt találtok.

A zenei aláfestésért és további képekért ugorjatok a lap aljára!

Kerényi Zoltán  "Ablak a múltra" sorozatának összes darabját megnézhetitek itt!

süti beállítások módosítása