Nincs ilyen widget!

Harsogó tavaszi zöldek

Észrevettétek, hogy már  tavaszi nótát énekelnek a madarak? Itt az ideje, hogy valamivel több vitamint együnk, mert ha nem vigyázunk a tavaszi fáradtság lecsap - ha még eddig nem tette meg! Bár már az eper is  föltűnt, én mégis inkább egy olyan menüt  javasolnék, amely alapvetően zöld fűszernövényekre épül, felhasználva azokat az asztal és környezetének díszítésére is. Így kétszeres az élvezet; a  gasztronómia és a látvány szempontjából egyaránt. A zöld egyébként is nyugató hatású, fehérrel párosítva igazi üde tavaszi hangulatot varázsolhatunk magunk köré.  Az asztal díszítése nagyon egyszerű és hatásos lehet így. A  megmosott növénykéket többféleképpen használhatjuk. Tekerhetjük minden bonyolítás nélkül az evőeszközök köré,

 

csinálhatunk belőlük kis mini csokrocskákat egy-két szál virággal kombinálva

 vagy fölragaszthatunk egy-egy levélkét az ültetőkártyákra.

 És végül megkoronázásaképpen művünknek akaszthatunk zöldekkel, virágokkal díszített mécsestartó koszorút az asztal fölé. Hmm... már érzem is az illatot, melyet árasztanak magukból!

Ne feledkezzünk meg az étkekről sem. Jómagam például előszeretettel készítek friss zöldfűszeres túrót, mely egy kicsit másképp fűszeres, mint a hagyományos magyar körözött, de igazán finom, nem hízlal és egészséges. Semmi különös nem kell hozzá, csak 25 dkg tehéntúró, 1 doboz tejföl, só, esetleg pici bors és minimum 2 féle zöld fűszerből 1-1 csokor, nálam az egyik sokszor a petrezselyem, a másik meg évszaktól függően lehet kapor, snidling, bazsalikom stb. keverjük össze, 10 percet hagyjuk állni és máris kész egy gyors vacsora, persze jóféle kenyérrel vagy péksüteménnyel. Készíthetünk természetesen bármi mást is, mondjuk zöldfűszeres sült krumplit, levest, muffint és dúsíthatjuk a limonádét is pl. mentával,citromfűvel.

Tavaszi jó étvágyat hozzá!

Forrás

süti beállítások módosítása