Nincs ilyen widget!

Alemanys 5: “fejlődés a múlttal való szakítás nélkül”

Egy csodálatos, 16. századi épület felújításának részleteibe avat be minket a tulajdonos, akivel a Welcome Beyond készített interjút. Az "El Badiu" (A Veranda) egy 180 m2-duplex az Alemanys 5 felső két emeletén. A jól felszerelt apartmanban megtalálható egy szülői háló és két gyermek lakosztály, konyha és étkező, nagy nappali kandallóval, valamint egy déli fekvésű veranda kilátással a régi negyedre. A ház felújítását a tulaj, építész felesége, szakértő barátaik segítségével végezték.

WB: 10 évvel ezelőtt vásároltátok meg az Alemanys 5-öt. Mikor kezdődött az átalakítás?

Juan Manuel: "Igen, 10 évvel ezelőtt vettük, szerkezetileg nagyon rossz állapotban. A felségem, aki építész, elég sok időt töltött az egyes terek megtervezésével, és amikor megállapodtunk a végleges tervekben, meg kellett keresnünk azt a kivitelezőt, aki érti a régit, de nyitott az újra.

A munka három évnél is tovább tartott, mivel minden egyes lépés nehéz volt. Amikor az ember egy régi házon kezd el dolgozni, olyan meglepetések érik, hogy lépten-nyomon át kell gondolni, merre haladjon tovább.

Amikor megvettük a házat, az volt az elképzelésünk, hogy itt fogunk élni és dolgozni. De aztán jöttek a gyerekek, és letelepedtünk Barcelonában, így pedig nehéz volt a változtatás. Most nyaralóként használjuk az épületet, és kiadjuk bérbe."

WB:  Girona egy nagyon gazdag, történelmi város benyomását kelti.

Juan Manuel: "Igen, ez Spanyolország egyik leggazdagabb városa, ahol az emberek ugyan nem mutogatják a vagyonukat, mégis érezni.

A régi belváros - Toledóval karöltve - Spanyolország egyik legjobb állapotban megmaradt területe, amelyet csomó kultúra megérintett. Tény, hogy a 14. században Gironában volt a zsidó világ egyik legfontosabb kabbalista iskolája, de megtalálhatók itt a római és francia múlt nyomai is. "WB: Visszatérve a házhoz, ki tervezte a bútorokat és a belső tereket?

Juan Manuel: "Ez az, amit a legjobban szeretek ebben a házban. Hogy egy csomó barátunk segített nekünk a különböző feladatok elvégzésében.

A feleségem volt felelős a belső designért, és nagyon sok barátunk -  egyes területek szakértői - voltak segítségére. A bútorok például egy olyan barátunktól származnak, akinek csodálatos dekorációs stúdiója van Gironaban. A villanyszerelést egy Bilbaoban élő barátom végezte, a konyhát szintén egy arra specializált barátunk készítette, és a medencét is egy barátunk építette. Az étkezőasztal az én projektem volt. Bár a konyhában kapott helyt, kerekeket szereltem rá, hogy könnyen áthelyezhető legyen a verandára, így a vacsorát házon kívül is élvezhessük."WB: A felesége indult el a régi és új keverésének irányába?

Juan Manuel: "A feleségem szereti a modern építészetet. Az öreg házat modern módon közelítette meg, ugyanakkor szeretett volna egyfajta párbeszédet is a régivel. Mint a fejlődés a múlttal való szakítás nélkül. Sokat dolgozott a természetes fénnyel, és a minőségi anyagokkal:  kővel, fával, vassal és betonnal. Őt nagyon érdekli az "egészséges" építészet, figyelembe vett olyan megközelítéseket, mint a Feng Shui, a víz és energiaáramlások. Csodálatos, hogy az 500 éves főfalak tökéletes helyen állnak abból a szempontból is, hogy az élettereket elkerülje a rossz energiák áramlása.  Szóval nagyon jó itt aludni, és ez ad egy csomó energiát. Boldogok vagyunk az eredménnyel. Nagyon szép és egészséges. "WB: "Ez egy jó kombináció!"

Juan Manuel: "Igen, és ez a hely egy jó keveréke a városnak és a vidéknek. Gironanak mintegy 80.000 lakosa van, de csak nem több, mint 5 perc alatt kerékpárral fel lehet jutni a hegyekbe, és az erdőbe. Másrészt itt található a világ negyedik legjobb étterme, a három Michelin-csillagos El Celler de Can Roca, mindössze tizenöt percre tőlünk. De van itt sok más kedves és hangulatos étterem és bár, sok jó üzlet, múzeum, színház és mozi, szóval itt pezsgő a kulturális élet is.

És Girona nagyon jó helyen fekszik, közel más érdekes helyekhez. Barcelona csak egy órára található, másfél óra alatt síelni lehet,  ​​1,5 óra alatt meg lehet síelni, és kevesebb negyven perc a strand, ahol úszhatunk, búvárkodhatunk. 2012 végére átadják a nagy sebességű vasútat, amellyel Barcelona és Girona távolsága fél órásra csökken, Párizsba pedig öt, vagy hat óra alatt jut majd el az ember. Szóvalstratégiailag elég jó  helyen fekszik, nem igaz? "A ház szezontól függően 2 fő részére 140 és 200 EUR/nap közötti áron kibérelhető. Kapcsolatot a Welcome Beyond oldalán keresztül lehet létesíteni az tulajokkal.

süti beállítások módosítása