Nincs ilyen widget!

Karikamánia, avagy így készíts celebet

Bár Ben Heine széles körben ismert az igazán ötletes Pencil Vs Camera című sorozatáról, melyben papírfecnikre odavetett humoros skiccekkel dobja fel az amúgy átlagos fotókat, van egy másik említésre méltó illusztrációgyűjteménye, ami a színes karikák világába kalauzolja el a nézőket.

A Digitális Circlism minden egyes darabja saját fejlesztésű technikával készíti az Elefántcsontparton született, Belgiumban élő fiatal festő, illusztrátor, karikaturista és fotós, melyben fekete háttér elé helyezett digitális körökből építi fel a mozaikszerű portrékat. Az már csak hab a tortán, hogy ezeket az illusztrációkat leginkább a celebvilág jeles képviselőiről készíti, talán attól tartva, hogy önmagában a látvány egy egyszerű halandó emberről, nem izgatná fel túlságosan a közönséget.

A nemrégiben elkészült Eminem portré kilenc nap munkájába került, de lehet, hogy csak azért, mert Heine szerette volna az általa nagyra értékelt ellentmondásos és provokatív kortárs művészről készített portréját a lehető leghitelesebbre formálni. Mindehhez persze kellet egy Photoshop CS4, amiben először egy fotómontázs segítségével, majd digitális festménnyé alakításával, végül az említett technika alkalmazásával készült el a remekmű. Bevallom, nekem Monroe jön be a legjobban az összes közül. Nektek?

süti beállítások módosítása