Nincs ilyen widget!

Ron Miriello, a világok ura

Ron Miriello amerikai/olasz designer 100 Worlds projektje egy egészen egyszerű ötlet mentén látott napvilágot: az alkotás öröméért történő alkotás, ami manapság gyakran nem jut eszébe az ingergazdag környezetben mindig valami extra témán, a „nagy dobáson” agyaló művészek sokaságának.

A New Jersey-i Cranfordban született 61 éves tervező kedvenc gyerekkori játékszerét, a földgömböt vette alapul, mely egy kreatív ember számára igazán hálás téma, főleg, ha egy kihalóban lévő gondolatmenet mentén, lazán tudja megközelíteni a művész. Miriello multimodális projektjében ötven különböző metaforikus földgömbváltozatot készített, olyan érdekes, szokatlan anyagok felhasználásával, mint például a cipőtalp, hajóalkatrészek, társasjátékok.

Mikor elkészült, következő lépésként több mint negyven San Diego-i fotóművészt kért fel, hogy egy héten keresztül vigyék magukkal és utaztassák a világban a szobrokat, és a különleges kiruccanásról készítsenek személyes fényképes dokumentációt. Végül 50 egyedi fotónyomatot választott ki az 50 egyedi földgömbről, melyet a kaliforniai Jett Galériában mutattak be a napokban. Az egész munkafolyamatot könyvben is megörökítették, melyet itt tudtok megvásárolni.

Ron Miriello szerint a legérdekesebb érzés a munkálatok befejezése után az volt, amikor végiggondolta a számtalan értelmezési lehetőséget. A földgömbök készítésében résztvevő művészek, barátok, kézművesek az összefogás és az energia jelképei, míg a fotósok és fényképeik más szintű emberi kapcsolatokat, kreatív újraértelmezést adnak hozzá az egész folyamathoz, hogy csúcspontként a kiállítóterembe betévedő érdeklődők saját lényükön keresztül sokszorozzák végtelenségig az értelmezési lehetőségek tárházát.

süti beállítások módosítása