Nincs ilyen widget!

Használt Barbie-dat cseréld ékszerre!

Tudtátok, hogy Barbie 2011. márciusában ünnepli 52. születésnapját? Bizony. Ez a baba egy ikon, lehet szeretni vagy gyűlölni, akkor is a kislányok kedvence és a szülők rémálma. Kicsivel jobb csak, mint a póni, egy dologban azonban hasonlítanak, mindkettőt úgy találták ki, hogy gyűjteni lehet, sőt: kell.

Margaux Lange, a New York-i születésű ékeszertervező újraértelmezte és átformálta a jól ismert plasztik babákat. Pszichedelikus alkotásai Barbie testrészekből, kezekből, szemekből, orrokból, fülekből és egyéb alkatrészekből készülnek. A gyermekkori megszállottság és a különleges kapcsolat a babákkal késztette arra, hogy ékszereket készítsen belőlük. Gyermekkorában a Barbie-k kulcsfontosságú szerepet töltöttek be az életében, segítettek feltárni és megérteni az emberi erőviszonyokat a saját életében és a képzeletbeli világban egyaránt. Kizárólag használt babákból alkot, amelyeket neki adományoznak, garázs piacokon szerez be vagy az eBay-en. Fontos, hogy ezek a babák már használatban voltak, kis tulajdonosaik már játszottak velük azelőtt. Stúdiójában több ezer baba várja az átalakulást, az ajándékozó gyerekek álmaival és titkaival együtt. Így minden egyes darab, amelyet készített része egy gyermek életének és történetének. Ezek szerint nem csak a babák, de az álmok is újrahasznosítottak.

Smile & Eye Bracelet, photo © Margaux Lange

Bubblegum Pop Neckpiece, photo © Margaux Lange

Smiley Necklace on Torque, photo © Margaux Lange

If the Shoe Fits Bracelet, photo © Margaux Lange

Hands Bracelet, photo © Margaux Lange

Earring Blossom,  photo © Margaux Lange

photo © David Balogh

"Gyakran használok Barbie babát, mint egy archetípust a munkám során, hogy elemezzem, amit ez az ikon szimbolizál. Néha az a célom, hogy eltérítsem önmagam és a pop kultúrát erről az útról, máskor pedig rész kívánok benne venni és folytatni akarom. A megmenthető Barbie baba testrészeket ezüsttel és festett gyantával kombinálom. Vágyam, hogy a sorozatgyártású anyagokból kézzel készített hordható művészetet alkossak." -  mondja Margaux, aki számos művészeti galériában és üzletben jelen van ékszerkollekcióival szerte a világon, Skóciától Ausztrálián át Oroszországig.

Yes Neckpiece, photo © Margaux Lange

Pinwheel Vintage Shoe Rings, photo © Margaux Lange

Hand Hinge Bracelet, photo © Margaux Lange

Starburst Hand Brooch, photo © Margaux Lange

Forrás: itt

süti beállítások módosítása