Nincs ilyen widget!

Csináld magad bútorok

"Hiszünk abban, hogy életterünk, környezetünk vagy életminőségünk jobbá tétele csak rajtunk és nem az anyagiakon múlik." - írtuk a Dekooder bemutatkozó szövegében. A mai bejegyzésemben erre szeretnék egy jó példát mutatni.

Vessetek egy pillantást az alábbi képre:

Harmonikus, letisztult enteriőr érdekes részletekkel, ugye? Ebben a New Yorkban található bérelt lakásban két fiatalember, Jeremy és Ralph a saját kezével és csupán egyetlen egy (!) fúrógép segítségével hozta létre a bútorokat és a kiegészítőket. Lássuk, hogyan:

Bútor: saját készítésű fa étkezőasztal

Alapanyag: az asztal lapja újrahasznosított templomi gerendákból származik, a lábakat az IKEÁ-ban vették

Elkészítés: Miután soha nem készítettek még bútort ezelőtt, hiányzott a tapasztalat, hogy hogyan csatlakozzon egymáshoz a három darab fa. Az eredeti asztalnál, amely az inspirációt jelentette nekik, rejtett kapcsokkal erősítették egymáshoz a deszkákat. De nekik csak a fúrógépük volt, ezért rögtönözniük kellett. A megoldást vékony, perforált acél rudak jelentették a deszka alatt.

Az asztal szerelés közben

A kész asztal

Bútor: Csőből készült könyvespolc

Alapanyag: egyszerű gázcső és deszkák a fatelepről

Elkészítés: A gázcsöveket egyszerűen összeillesztették, a polcokat átfúrták és átvezették rajta a csöveket. A stabilitást T idomok és könyökcsövek használatával érték el. A natúr polcokat antik hatásúra pácolták szerelés előtt.

A deszkák pácolás közben

A cső tartószerkezet

A kész könyvespolc

Bútor: 1970-es évekbeli felújított kredenc

Alapanyag: A Craigslisten talált 1970-es évekbeli romos állapotban lévő komód

Elkészítés: A komódot rengeteg csiszolópapír és fajavító tapasz segítségével újították fel. Erejtettek benne két hangszórót,(és rengeteg lemezt), így egy otthoni DJ- pult lett belőle. A legnagyobb kihívást az egyensúly, az esztétika és az akusztika hármas egységének megteremtése jelentette. Mivel a hangszórók rejtettek, az ajtót ki kell nyitni, amikor szól a zene.

A fiúk megmutatták, hogyan lehet kis költségvetésből és remek ötletekből stílusos és egyedi otthont létrehozni. Mindenkit bátorítok, hogy vágjon bele hasonlókba, de ha egyedül nem éreztek elég bátorságot ehhez, kérjetek segítséget a dekooderes lakberendezőktől. :)

A mai nap a Dekooderen Csináld magad Csütörtökre sikeredett, remélem, nem bánjátok!

Forrás: itt

süti beállítások módosítása