Nincs ilyen widget!

Az oroszok mégis megcsinálják! – A Szövetség Sziget (Federation Island)

A Federation Island nevű projektet még 2007-ben mutatta be Erick Van Egeraat tervező Vlagyimir Putyin akkori orosz elnöknek. A tervek szerint egy a Dubai pálmaszigetekhez hasonló, de Oroszországot megformázó 330 hektáros szigetcsoportot hoznának létre a Fekete-tengerben, a 2014-es téli olimpiának is otthont adó Szocsi partjainál. A terveket akkor is a dél-oroszországi üdülővárosban tartott nemzetközi gazdasági fórum keretében mutatták be. Az idei fórumon újra felvetődött az orosz államszövetséget megformázó mesterséges szigetcsoport kérdése.

Erich van Egeraat: Terv marad a Városháza Fórum. Erick van Egeraat és építészirodája az Erick van Egeraat Architects a Városháza és környezete fejlesztésére 2008 áprilisában kiírt építészeti tervpályázat győztese alapjaiban dekoodolta volna át a Főpolgármesteri Hivatal jelenlegi épületét,

a Városháza parkot, a Merlin Színházat, a Belvárosi Tűzőrséget és a Főpolgármesteri Hivatal parkolóit is magába foglaló területet, ám hiába költöttek 811 millió forintot a Városháza Fórum beruházásának előkészítésére, a helyzet jelen állása szerint nem lesz belőle semmi...

2007-ben sok kritika érte a projektet, hogy az túl drága és gyakorlatilag megvalósíthatatlan. Később nem a kritikusok, hanem a gazdasági válság akadályozta meg az Oroszországban egyedülállónak számító beruházást. A mérnökök idén átalakított terveket mutattak be a Szocsi Nemzetközi Gazdasági Fórumon. Egy sajtóközlemény szerint idén minden szükséges műszaki és a gazdasági kiigazítás elvégeztek, amely alkalmazkodik napjaink gazdasági környezetébe. Az olyan szerkezeti átalakításokkal együtt, mint a szigeteket körülvevő hullámtörő gátak méretének csökkentése 43%-ot spórol a projekt költségvetésén. A beruházás összértéke így is meghaladja a 6.5 milliárd dollárt. A projektet két szakaszban szeretnék megvalósítani, amelynek első része 2.9 milliárd dollárba kerül. Már befektetőt is találtak a projekt első szakaszának kivitelezésére az Egyesült Arab Emirátusokból az Allied Business Consultants befektető társaságot. Egy 27 fős szakértőkből álló nemzetközi csapat átfogó környezetvédelmi, műszaki és marketing vizsgálatot is végzett.

A Szövetség Sziget hét fő szigetet és több mint egy tucat kisebb magánszigetet, valamint három hullámtörő szigetet foglal magába. A tervek szerint a lakóingatlanok mellet szabadidőközpont, több szálloda és sportlétesítmények is épülnek majd a szigetcsoporton. A mesterséges szigetcsoportot 15 kilométerre helyezkedne el Szocsitól és a téli olimpia központi helyszínének otthont adó Adler nemzetközi repülőterétől.

via: 1, 2, 3, 4, 5, 6,7

süti beállítások módosítása