Nincs ilyen widget!

Jose Parlá hatalmas freskói Torontóban

Január 20-án Torontó belvárosban található Show & Tell Galériában ünnepelték meg José Parlá New York-i festőművész két hatalmas public art freskójának átadását, melyet a dinamikusan fejlődő Concord CityPlace megbízásából készített el.

Parlá három évvel ezelőtt ismerkedett össze Karen Mills projektért felelős kurátorral annak fia révén, majd a közös beszélgetésből a mostanra elkészült két festmény született. A nagyobb festmény címe „The Names that Live and Sometimes Fade while Time Flies”, mely tisztelgésként több száz művész nevét tartalmazza több rétegben, míg a kisebb „The Bridge” szimbóluma annak, hogy hogyan vált lakhelye egyfajta híddá a világ és a művész között. Az óriási festmények a kalligrafikus írás újabb remekművei, a textúrák, felületek és hangulatok most is a rá hatással lévő városok és a bennük élő egyszerű emberek egyfajta leképezései.

A kubai menekült szülők gyermekeként 1973-ban született Parlá portfóliója a két festményen kívül is lenyűgöző, 2002-től több mint 15 önálló kiállítással büszkélkedhet. Munkáit számtalan galéria, intézmény és cég mutatta be vagy használta fel, többek között a Louis Vuitton Celux Tokióban, a Nike és a Stussy Los Angelesben, Agnes B.'s Gallerie du Jour Párizsban, a Royal Mirage / Dubai Kulturális Tanács, az Egyesült Arab Emírségekben, O.H.W.O.W. Miamiban, a Deitch Projects New Yorkban, és Takashi Murakami Kai Kai Ki Ki Galériája Tokióban.

Interjú Jose Parlával

süti beállítások módosítása