Nincs ilyen widget!

Pingpong apartman Brooklynban

Ha emlékeim nem csalnak, egykor a magyar sport egyik legsikeresebb sportága az asztalitenisz volt. Olyannyira, hogy a különböző szakági versenyek más-más országokból származó indulói bizony rendszeresen mormoltak el hasonló imákat, mint őseik, amikor a „magyarok nyilaitól ments meg Uram” című fohászt rebegték el nagy félelmükben, mindössze a nyilakat a verhetetlen magyar pingpong bajnokok váltották fel.

A hagyomány tehát kötelezne, de ezt sem a jelenkor hazai versenyzői, főleg – miért is tették volna – a Snarkitecture két alapítója nem vette túl komolyan. Sőt! Daniel Arsham és Alex Mustonen

a tavalyi év folyamán a cég brooklyni főhadiszállásának otthon adó iroda felett addig kihasználatlanul tengődő padlástérbe ugyanis egy a belsőépítész szakmában is szokatlan, egyúttal rendkívüli látványt nyújtó burkolatot alkalmazva pontosan 25.000 pingponglabdával fedték be gyakorlatilag „tetőtől talpig” a 90 m²-es beltér vertikális síkjait. Az olcsó megoldás is lehet meghökkentően elegáns, a cél pedig, mint tudjuk szentesíti az eszközt.

Arról ugyan lehet vitatkozni, hogy tűzvédelmi szempontból mennyire nevezhető praktikusnak egy olyan fokozottan gyúlékony anyag, mint a kaucsuk ilyen célú, ráadásul ennyire intenzív alkalmazása zárt térben, az viszont tény, hogy a Daniel által befoglalt tetőtéri loft lakás egészen elképesztő látványt nyújt.

via: Snarkitecture

süti beállítások módosítása