Nincs ilyen widget!

Ösztönző gyerekszobák iskolakezdésre – 5 tipp szülőknek

Míg a gyereknek a nyári szünidő a kikapcsolódás ideje, sok szülő most valósítja meg a gyerekszoba felkészítését az iskolai hétköznapokra. Újragondolva a gyerekszoba berendezését, többfunkciós térben érdemes gondolkodni. A játékon és a pihenésen túl a gyerekek kuckójának kialakítása az otthoni tanulás hatékonyságát is befolyásolja. A gyerekek általában vidám és kedves berendezési tárgyakra, színes terekre vágynak, és hogy egyéni ízlésükre szabhassák saját kis birodalmukat. Ez sokszor kihívás elé állítja a szülőket, akik szeretnék teljesíteni a gyerekeik kívánságait, ugyanakkor szem előtt kell tartaniuk a szoba használhatóságát, és hogy az küllemében igazodjon az otthon egészének stílusához. Íme 5 tipp a napfényes, inspiráló és rendezett gyerekszobák megvalósításához!

14763065914_45ae3942fc_o.jpg

1.Teremts zónákat a gyerekszobában, megkönnyítve a váltást a játék, a tanulás és a pihenés között.

A gyerekszoba az otthonok többségében egyszerre színhelye a pihentető alvásnak, a fantáziadús játéknak és a tanulásnak. E fő tevékenységeknek érdemes külön részeket kialakítani, amely történhet festékkel, tapétával, szőnyeggel vagy textilekkel. A tetőtéri ablakokon elhelyezett árnyékolók összekapcsolják mindhárom funkciót. A VELUX Cégcsoport a Disney-vel fogott össze, hogy a legkisebbek birodalmába varázsoljon olyan klasszikus mesehősöket, akikkel a gyerekek az alvás ideje alatt nem érzik magukat egyedül a szobában, játék közben kedves társaságra lelnek, leckeírás alatt pedig barátságos és kreativitást ösztönző környezetben lehetnek.

14111321569_1a096a5505_o.jpg

2. Helyezz el a szobában a gyerekek számára is elérhető és kezelhető tárolórendszereket.

Ha rend van a szobában, akkor a tanulásra való koncentráció is könnyebben megy. A rendezetlenség felszámolásával egyidejűleg a szoba is nyitottabb hatást fog kelteni. A méreteiben és funkcióiban jól megválasztott praktikus tárolórendszerek a gyerekeket is jobban ráveszik a rendrakásra és a rend megtartására. Az iskolakezdés közeledtével még fontosabb, hogy a gyerekek harmonikus, jól szervezett környezetben készülhessenek fel az őket érő kihívásokra.

14765435395_f5792b7f8e_o.jpg

3. Vigyél energiát a hétköznapokba természetes fénnyel

A természetes fény jelenléte jelentősen befolyásolja a gyerekek koncentrációs képességét, ezért is lényeges, hogy kellő figyelmet szenteljünk a szobába áramló fény mennyiségének és eloszlásának. A tanévkezdéssel a gyerekeknek muszáj visszaszokniuk az iskolai napirendbe, szervezetüknek fel kell készülnie a fokozott terhelésre. A napfény energizáló hatása tudományosan igazolt: a természetes fény segít, hogy frissen kezdjék a napot. A nyugodt pihenéshez, a házi feladat elkészítéséhez ugyanakkor nélkülözhetetlen a részleges vagy a teljes fényzárás.

14294656021_d89767e828_o.jpg

A mesterséges világítás megtervezésekor is arra érdemes törekednünk, hogy az a megfelelő pontokon elhelyezve, minél természetesebb hangulatot kölcsönözzön a térnek. A mennyezeti fényforrás otthonos és világos környezetet teremt, ezzel szemben az ágy mellé felszerelt olvasólámpa meghitt, pihentető hangulatot varázsol a szobába. Az asztali lámpa télen nélkülözhetetlen a házi feladat elkészítéséhez, míg az apró jelzőfények növelhetik a kicsik éjszakai komfortérzetét, hogyha segítenek a fürdőszobához vezető út megtalálásában.

14111457347_5240ece2f4_k1000.jpg

4. Szabályozd a fényt árnyékolókkal

A pihentető alvás egyik alapfeltétele a megfelelően elsötétített hálószoba. A Disney & VELUX Álomkollekció 100%-os fényzáró rolóival könnyedén kizárható a beszűrődő nappali vagy éjjeli fény, mintától és színtől függetlenül.

14111458457_a5f4350000_o_1.jpg

14297444144_489fb9d220_o_1.jpg

5. Vedd körül gyermekedet a kedvenc mesehőseivel, mert kreativitásra ösztönöznek, ugyanakkor nyugodt, barátságos környezetet teremtenek az alváshoz

A gyerekek kedvenc mesehősei serkentik a képzelőerőt, színesebbé teszik a játékot, és nem utolsó sorban barátságos, szerethető hangulatot varázsolnak. A Disney & VELUX Álomkollekció hat Disney mesehőse – Micimackó, Bambi, Minnie, Mickey, Disney Hercegnő, Repcsik – most még egyszerűbbé teszi a kívánt hatás elérését. A fényzáró rolók élénk, színes és finomabb, pasztelles változatokban is rendelkezésre állnak. A központi motívumokat a különböző VELUX tetőtéri ablakméretekhez igazították, így minden térben ugyanazt a vizuális élményt nyújtják.