Nincs ilyen widget!

Környezetbarát papírpohár

A Native reklámügynökség és a Truth Coffee közös projektjével szerette volna felhívni az emberek figyelmét arra, miképpen tudják újrahasznosítani az elvihető papírpoharas kávét. Semmiképp nem a fogyasztást akarták megállítani, mindössze környezetbarátibbá tenni a kávéfogyasztásakor felgyülemlett rengeteg papírhulladékot. (Szerző: Bakos Annamária - ba interior design)

1_1.jpg

Ez a környezetbarát papír alapú pohár nem tűnik első látásra különbnek, mint az összes többi, pedig az. Miután megittuk az utolsó csepp kávénkat is nem kell, hogy a pohár a szemetesben landoljon, hiszen újrahasznosíthatjuk a következőképp: a papírpoháron lévő papírban magok találhatóak, melyeket összemorzsolva a pohárba kell tenni és némi termőtalajt adni hozzá. Napsütés és öntözés mellett fűszernövények fognak kinőni belőlük. A papírpohár kiültetve a kertbe vagy egy nagyobb edénybe lebontódik a talajban.

A kávéfogyasztásához tartozik még egy keverőpálca is, melyen a fűszernövények nevei vannak feltüntetve, így még véletlenül sem fogjuk elfelejteni mit ültettünk el az adott területre.

2_1.jpg

3_1.jpg

4_1.jpg

5.jpg

7.jpg

8_1.jpg

9_1.jpg

10_1.jpg

11_1.jpg

12_1.jpg

13_1.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

Forrás: 1, 2.

süti beállítások módosítása