Nincs ilyen widget!

A legszexisebb iparág Európában

Körülbelül 1,5 hónapja az egyik nemzetközi “fast fashion” lánc polcain lettem figyelmes Portugáliában készült bőrcipőkre. Ha Magyarországon sikerül Portugáliában gyártott termékekbe botlanom, akkor annak mindig rendkívüli módon örülök, mivel egyelőre sajnos nem túl jelentősek a magyar- portugál kereskedelmi kapcsolatok; az európai térségből Görögország és Luxemburg után Portugáliából történik a legalacsonyabb mértékű termék-behozatal Magyarországra.  (Szerző: Szombath András)

2012_04

Az elmúlt évben hozzávetőleg 10 millió eurót fektetettek be a portugál cipőgyártás nemzetközi promóciójába és ezzel egyidejűleg nagyjából 140 cég vett részt 70 szakmai kiállításon 16 különböző országban.

Az Európai Unió által is támogatott kampány felhívja a figyelmet arra, hogy a portugál cipőipar által életre hívott termékek érzékiek, stílusosak, egyben progresszív vonalat képviselnek, amelyet a hagyományos kézműves eljárások, a legújabb dizájnelemek és a legmodernebb gyártási technológia ötvözésével sikerül elérniük.

Cipő királykék színben

2012_10

2012_03

A portugáloknak egy meglehetősen merész lépéssel sikerült keresztülvinniük azt a marketingstratégiai alapvetést, hogy bármilyen terméket/ szolgáltatást el lehet adni, ha azt szexuális tartalommal ruházzuk fel. Ruhák, -textíliák, -cipők esetében ez meglehetősen egyszerű feladat csak megfelelő modelleket kell választanunk hozzá. A kezdeményezés 2011-es kampányfotóin szereplő tökéletes testű modelleken pedig lábbelin kívül túlságosan sok ruhaneműt nem láthatunk.

Portugália “legnemzetközibb” ágazatának (amely 2010-ben termelésének több mint 96%-át külföldre exportálta) célja, hogy bővítse termelését az 5 kontinens közel 130 országában, ezzel új lehetőségeket keresve a feltörekvő országok piacán.

2012_12

2012_06

Gazdasági vonatkozásban sem elhanyagolható a portugál cipőipar jelentősége, mivel az éves portugál kereskedelmi mérleg szempontjából  is ez az iparág minősült az utóbbi években a legjelentősebb ágazatnak.

Ha nem csak design, art, vagy éppen lakberendezés témában szeretnétek Portugáliával kapcsolatos cikkeket olvasni, akkor gyertek át a PARAGEMBLOG-ra is!