Nincs ilyen widget!

Christian Lacroix kettős élete

Nyilván sokan ismerik a világhírű divatdiktátor nevét, de azt kevesen tudják, hogy merész és extravagáns ruhakölteményei után a neves divattervező a lakástextilek világába is belevetette magát.

christian_lacroix-0082_small slide.jpg

"Christian Lacroix divattervező 1987-ben alapította divatházát. Történelmi utalásokkal teli, a népművészetből is merítő, látványos, gazdag kollekciói hamar legendássá váltak, és immár több mint két évtizede a pazar luxus szinonimái. A látványos, teátrális stílusáról ismert, világszerte népszerű Christian Lacroix márka első ízben kirándul a lakástextíliák és kiegészítők területére, mégpedig a színpompás, merész, ragyogó textíliáiról ismert Designers Guild márka számára. A kollekció a Christian Lacroix márka összes jellegzetességét magán viseli: mozgalmas, színes, és teli van történelmi és építészeti utalásokkal. A sorozatot a Christian Lacroix hazájának számító Dél-Franciaország kontrasztjai illetve Arles városa inspirálták: nyomott mintás, rusztikus lenvásznak találkoznak benne fényűző taftokkal, hímzésekkel és selymekkel, egyes darabjai pedig a naplemente ragyogó színátmeneteit idézik fel. A sorozat anyagai már megrendelhetők a Designers Guild hazai forgalmazójánál, a Hephaistosban is, ahol egy speciális anyagminta-könyvben meg is érinthetők, végig is simíthatók az egyes, pazar textilek."- olvashatjuk a magyarországi forgalmazó sajtóközleményében.

A divattervezők gyakran fordulnak egyéb szakágak felé, hogy ott is bemutathassák kreativitásukat. Sokan parfümmel rukkolnak elő, mások pedig a tapéta- és  textilipar területein próbálják ki magukat. Gyanítom, hogy a tervező nem feltétlenül azért tervezett kivételesen két dimenzióban, mert több lábon szeretne megállni, hanem mert nem tudta visszautasítani a Designer Guild felkérését, hogy működjenek együtt. Akármi is volt az ok, engem meggyőzött és azért örülök különösen, mert amíg az emberek nagy része az öltözködését tekintve kevésbé bevállalós, addig az otthonukban egy falfülkét vagy ágy mögötti falszakaszt szívesen kidekorálnak egy-egy különlegesebb tapétával, a különböző helyiségeket pedig izgalmas textilekkel, ha máshogy nem is, de egy-két díszpárna erejéig biztosan. Így remélhetőleg azok is megismerik majd ennek a kreatív művésznek a termékeit, akik eddig nem ismerték.