Nincs ilyen widget!

Gyönyörű, letisztult konyhaszigetek

Az itt látható konyhaszigetek, félszigetek közös tulajdonsága a modern, letisztult stílus és az igényes anyaghasználat mellett, hogy szinte mindegyiknek óriási a helyigénye. Nem csak maga a sziget foglal rengeteg helyet, hanem az a hely is, amelyet hagynunk kell, hogy a sziget és a konyha többi részei vagy az egyéb bútorok közt kényelmesen járni lehessen.

Ez a konyhasziget esetében hivatalosan minimum 120 cm.

Hivatalosan, vagyis a lakberendező iskolákban tanított szabályok szerint. Persze láttam én már olyan konyhát, ahol sokkal kisebb helyet hagytunk a falra épített bútor és a sziget között, pedig a háziasszony nagyon jól ismerte magát, tudta mire van szüksége és nem is volt elég hely hogy ezt a szabályt betartsuk. Nem beszélve a lakótelepi kis konyhákról, ahol még szigetre sincs hely. A valóság tehát néha felülbírálja a szakma szabályait, ám én mégis azt tanácsolom, ha lehetőségünk, vagyis helyünk van rá tartsuk be, mert így sokkal kényelmesebben, biztonságosabban és ergonomikusabban végezhetjük munkánkat, ami a konyha esetében nem elhanyagolható, hiszen veszélyes eszközökkel, anyagokkal kell megbirkóznunk nap mint nap. Az is igaz viszont, hogy magát a szigetet már lehet kisebbre tervezni. A lényeg mindig, hogy miért, milyen célból építünk szigetet: tárolás, munkapult felületének növelése, netán esztétikai célok? Ha ezt eldöntöttük, sokkal könnyebb dolgunk lesz.

Merítsetek ötleteket az itt bemutatott színvonalas  megoldások közül!

via, via, via, via, via