Nincs ilyen widget!

Magyar terv a világsiker küszöbén!

Óriási szenzáció: Kovács Apor az Electrolux Design Lab 2014 döntőse!

Használt PET palackokból nyomtathatnánk ruhát otthon, a saját ízlésünk, vagy a legújabb divat szerint, Kovács Apor ötlete alapján, aki öt másik versenyzővel együtt jutott be az Electrolux Design Lab verseny döntőjébe. Az idén 12. alkalommal meghirdetett nemzetközi formatervezői pályázatra 1700 nevezés érkezett olyan ötletekkel, amelyek a jövő otthonait egészségesebbé, környezettudatosabbá tennék. A hat döntős versenyző közül november 12-én, a párizsi döntőn hirdet győztest az Electrolux zsűrije.

15355710880_57303dc468_o.jpg

Hat tehetséges fiatal formatervező mutathatja be személyesen is koncepcióját az Electrolux zsűrije előtt a formatervezést tanuló egyetemistáknak és friss diplomásoknak hirdetett Electrolux Design Lab versenyen. A mexikói Leobardo Armenta villámgyors törülköző szárító, a török Fulden Dehneli lótuszvirágra emlékeztető légtisztító, a lengyel Michał Pośpiech toboz formájú, repülő légtisztító, a román Sorina Răsteanu íz-alkotó konyhai készülék, a kínai-brit Pang Wang pedig egy természet inspirálta, virtuális vadászeszköz tervével került be a nemzetközi pályázat legjobbjai közé. A magyar Kovács Apor PETE néven egy PET palack újrahasznosító eszközt tervezett, amely az üres műanyag flakonokból a felhasználó által megadott fazonban, méretben és színben nyomtatna ruhákat.  Ötletével így nem csak a környezetszennyezés problémájára ad választ Apor, de az emberek azon igényére is, hogy mindig divatosan, alkalomhoz illően öltözhessenek.

6_1.jpg

 

A 2014-ES ELECTROLUX DESIGN LAB DÖNTŐSEI:

Levegőtisztítás kategória:

1. UrbanCone – Michał Pośpiech, Lengyelország

2. Lotus – Fulden Dehneli, Törökország

 

Kulináris élvezetek kategória:

3. Set To Mimic – Sorina Răsteanu, Románia

 

4. FUTURE HUNTER-GATHERER – Pan Wang, Kína/Egyesült Királyság

 

Textilápolás kategória:

5. PETE – Kovács Apor, Magyarország

 

6. Pure Towel – Leobardo Armenta, Mexikó

 

„Az idei évben az egészséges otthonok megteremtése témakörben vártunk formatervezési ötleteket a fiatal designerektől. A beérkezett 1700 nevezés közül végül hat versenyző jutott be a döntőbe, akik, legyen szó akár az egészségesebb étkezésről vagy a fenntarthatóbb életmódról, igazán innovatív és eredeti ötletekkel válaszoltak arra a kérdésre, hogyan fogunk élni a jövőben” – mondta el a döntősök bejelentése kapcsán Lars Erikson, az Electrolux formatervezési igazgatója és a Design Lab verseny zsűrijének elnöke.

Lars Erikson mellett a H&M kreatív tanácsadója, Margareta van den Bosch és a Svéd Ipari Formatervezési Alapítvány ügyvezető igazgatója, Robin Edman alkotja a 2014-es verseny zsűrijét. Ők hárman döntőnek arról, hogy a hat döntős versenyző közül ki nyeri meg a 12. Electrolux Design Lab versenyt, és vele együtt az 5000 euró összegű jutalmat és a hat hónapos fizetett gyakornoki állást az Electrolux globális tervezőközpontjában. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000 euró összegű jutalmat vehet át.

Az Electrolux Design Lab verseny közönségdíjasa idén az elődöntős versenyzők közül kerül ki. A közönség október 15-éig szavazhatott a neki legjobban tetsző pályaműre. A legtöbb szavazatot kapott közönségdíjas, akinek kilétét szintén a november 12-ei párizsi döntőn fedi fel a zsűri, 1000 euró összegű jutalomban részesül.

További információ az Electrolux Design Lab versenyről:
Web: electroluxdesignlab.com
YouTube: www.youtube.com/user/electrolux
Facebook: facebook.com/ElectroluxAppliances
Twitter: twitter.com/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Pinterest: pinterest.com/electrolux
Instagram: Instagram.com/electrolux

süti beállítások módosítása