Nincs ilyen widget!

Dekoody utazásai - Isztriai nyárutó

Szeptember utolsó napjait dekoody ismét a pihenésnek és világjárásnak szentelte. Gondolt egy merészet és hipphopp leszervezett magának egy ötnapos isztriai kiruccanást, mert már kóros tengerhiánnyal küszködött. (Szerző: Zboróvári Kriszti)Porec035.jpg

Alig több mint hat órányi autózást követően a borongós Budapest után a napos horvát tengerpartra érkezett kis barátunk, Porec hangulatos kikötővárosába. Igazából csak pihenni, feltöltődni, jókat enni és természetesen az Adria habjaiban még egyszer megmártózni szeretett volna, ám végül egy kisebb hajótúra is belefért a hosszúhétvégés programba. 

Porec004.jpg

Ha fürdés októberben talán már nem is, azért egy városnéző körutas, kirándulós utazás még akár most hétvégére is összejöhet, ha gyorsan foglalunk magunknak szállást. Aki hasonlóban gondolkodik, annak egy kis ízelítővel szolgálhat dekoody képes beszámolója a környékről.

Az Isztriai félsziget talán a legkézenfekvőbb megoldás a hirtelen ötlettől vezérelt hétvégi kiruccanásokhoz, hiszen nincs messze (Budapesttől megközelítőleg 6 órányi autóútra), árfekvését tekintve európai viszonylatban kedvező, klímája pedig még mindig kellemesebb az itthoninál ezért így ősz táján vénasszonyos nyárutóra tökéletes célpont.

Porec018.jpg

Dekoody Szlovénián keresztül közelítette meg Porec városát (így jóval kedvezőbb az autópályadíj költsége, ráadásul matricás rendszerű, így nem kell a fizetőkapuknál sorban állni). Reggeli indulással kora délutáni érkezéssel azonnal elfoglalhatjuk szállásunkat, majd irány az ódon hangulatot árasztó óváros. A zegzugos utcácskákban elkél a kényelmes tornacipő a barangoláshoz.

Dekoody rengeteget sétált, csemegézett a helyi tengeri specialitásokból, a grillezett tintahal nagy kedvence, amit ki nem hagyna egy horvát nyaralás során. A várostól nem messze északra, Cervar városka végében felfedezett magának egy csodás kis félszigetet, ahol számos apró öböl várja a tenger szerelmeseit, itt napozott, úszkált, élvezte az utolsó napsugarakat. Mivel a part köves, érdemes úszócipőt viselni, ami lényegesen megkönnyíti a vízbe való bejutást.

Porec045.jpg

Porec kikötőjében sétálgatva dekoody belefutott egy érdekes figurába, aki rasta kalóznak volt öltözve és hajókirándulásokra invitálta a turistákat. Fejenként 25 EUR-ért egy komplett egynapos túrát ajánlott dekoodynak és barátainak, melynek során Rovinj, a közeli Lim fjord, és Vrsar város nevezetességeit lehetett megtekinteni, és egy kellemes ebédet eltölteni a hajón. Akinek tetszenek a dekoody legutóbbi kalandján készült képek, ne habozzon soká, csomagoljon, és irány a napsütötte Isztria. 

Porec262.jpg

Porec336.jpg

Porec268.jpg

Porec181.jpg

Porec189.jpg

Porec187.jpg

Porec215.jpg

Porec207.jpg

Porec222.jpg

Porec198.jpg

Porec197.jpg

Porec166.jpg

Porec204.jpg

Porec192.jpg

Porec196.jpg

Porec164.jpg

Porec165.jpg

Porec129.jpg

Porec130.jpg

Porec163.jpg

Porec136.jpg

Porec127.jpg

Porec040.jpg

 

 

süti beállítások módosítása