Nincs ilyen widget!

Electrolux Design Lab - 1700 pályázat érkezett

1700 ötlet a jövő egészséges otthonainak megteremtésére
Lezárult az Electrolux Design Lab verseny nevezési időszaka, így a tegnapi milánói iSaloni nemzetközi bútorkiállításon blogomon bemutatott Electrolux káprázatos standja után lássuk, ki mindenki jelentkezett az idei versenyre.

Electrolux_DesignLab_rovid_logo.jpg

Összesen 74 országból neveztek formatervezést tanuló egyetemisták és friss diplomások a 2014-es Electrolux Design Lab versenyre. A több mint 1700 pályázó olyan kreatív koncepciókkal jelentkezett, amelyekkel egészségessé és fenntarthatóvá tennék a jövő otthonait. A nemzetközi mezőnyben 21 magyar versenyző is megméretteti magát.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről (MOME), a Budapesti Műszaki Egyetemről (BME), a Nyugat-magyarországi Egyetemről (NYME) és a Pécsi Tudományegyetemről (PTE) érkeztek nevezések a 2014-es Electrolux Design Lab versenyre, így ezen intézmények diákjainak továbbjutásáért szurkolhatunk az idei évben. Az Electrolux május 6-án jelenti majd be, hogy a 21 magyar és a többi nemzetközi pályázó közül ki jutott a legjobb 100 közé, azaz kik azok, akik lehetőséget kapnak arra, hogy a verseny következő szakaszában továbbfejlesszék koncepciójukat.

A 2014-es Electrolux Design Lab verseny „a jövő egészséges otthonainak megteremtéséhez” várta a kreatív ötleteket. Az 1700 nevező kulináris élvezetek, textilápolás és levegőtisztítás témakörökben pályázhatott. Koncepcióikkal azt kellett megmutassák, az egészséges életmódot és a fenntarthatóságot szem előtt tartva milyen háztartási eszközökkel tennék stílusossá és kényelmessé a jövő emberének otthonát. A legtöbb pályamű tajvani egyetemistáktól érkezett, de nagyszámú nevezés született a tavalyi verseny győztese, a kolumbiai Adrian Perez Zapata hazájában is. A verseny nemzetköziségét a többi között amerikai, spanyol, svéd, francia, iráni, uruguayi, üzbegisztáni, örmény és ghánai pályaművek erősítik.

A nevezések lezárását követően a verseny szakaszokban zajlik majd tovább egészen a novemberi döntőig. Az egyes szakaszokban a szakértő zsűri véleménye és közönség szavazatai alapján választják ki a továbbjutókat. A nyertes pályázó 5000 eurós jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül.

Az Electrolux Design Lab lehetőséget teremt a fiatal, tehetséges tervezők számára, hogy munkájukat az egész világnak bemutassák. Az elmúlt években több eredményesen szereplő magyar fiatal ötleteit ismerhette meg a szakma és a közönség. A 2013-as évben Csernátony Fanni a legjobb 20 közé jutott SEAbreeze koncepciójával, 2011-ben Miklósi Ádám sous-vide sütője a döntős 8 versenyző között szerepelt, 2007-ben pedig Szabó Levente formabontó mosógép koncepciójával megnyerte a versenyt.

További információ az Electrolux Design Lab versenyről:
Web: electroluxdesignlab.com
Youtube: www.youtube.com/user/electrolux
Facebook: facebook.com/ElectroluxAppliances
Twitter: twitter.com/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Pinterest: pinterest.com/electrolux
Instagram: Instagram.com/electrolux

süti beállítások módosítása