Nincs ilyen widget!

Thai újévi mulatság vízicsatákkal

Míg a hazai férfinépség már minden bizonnyal nekilátott a szódásszifonok és locsolóvödrök húsvét előtti biztonsági ellenőrzésének, addig pont a napokban Thaiföldön már javában folyik az össznépi vízicsata. A dél-kelet ázsiai országban ugyanis a hagyományos újévköszöntést, a Songkrant április 13-15 között tartják. (Szerző: Zboróvári Kriszti)

3.jpg

Évszázadokon át asztrológiai számítások alapján a száraz és forró évszak végére eső időpontban határozták meg a tradicionális újévet, mára azonban rögzítették a dátumot április közepére. 1888-ig a Songkran jelentette az év fordulását, majd 1940-ig április elsejét ünnepelték a thaiok, ma már azonban ők is január elsejével fordítanak a naptáron, ugyanakkor az eredeti ünnep is megmaradt.

10.jpg

Ilyenkor a rekkenő hőségben a népek ellepik az utcát gigantikus vízipisztolyokkal, vödrökkel, és az elefántokat is beveszik a buliba, amelyek ormányukból sugározzák a vizet az emberekre. A Songkran a megtisztulás, a megújulás és megfiatalodás eljövetelét jelenti, ennek adnak hangot az országszerte tomboló spricceléssel. 

6.jpg

11.jpg

4.jpg

12.jpg

8.jpg

13.jpg

14.jpg

5.jpg

1.jpg

7.jpg

2.jpg

9.jpg

Képek forrása: Pinterest

süti beállítások módosítása