Nincs ilyen widget!

Környezetbarát tisztaság a világ első ökológiai gyárából

Nem tudom, hogy vagytok vele, de én imádok takarítani. Igen, nem őrültem meg, szeretem, ha a kezem nyomán rend és tisztaság uralkodik - legalábbis egy rövid ideig... :) (Szerkesztette: Klein Kinga)

64f8089f4a6fca3513318e7ef9c12a65.jpg

Persze ennek is vannak feltételei: az egyik, ha van rá elég időm - ez azért nem mindig adatik meg. A másik, hogy a tisztítószerek, amelyekkel dolgozom jó minőségűek legyenek. Szeretnék itt megismertetni veletek egy olyan tényleg jó minőségű tisztítószer családot, az ECOVER márkát, melyet a közelmúltban alkalmam volt kipróbálni.

Mit jelent a jó minőség?

1. Az első a látvány. Színekkel, formákkal, stílussal foglalkozó szakemberként érzékeny vagyok a csomagolásra. Ebben az esetben ez kellemes, tisztaságra utaló színekben (melyek véletlenül a dekooder színei is) és stílusos formában nyilvánul meg, s nem utolsó sorban funkcionálisan is jól használható, újrahasznosítható flakonokban.

termekek.jpg

2. A következő fontos jellemző az illat, mely az ECOVER tisztítószereknél ugyanúgy, mint a tisztálkodószereknél visszafogottan harmonikus, nem tolakodó, melyet szintén nagyra értékelek. Utálom, amikor a klór eltüntethetetlen szagát áthatja valami bűzlő pacsuli - hát ez sok mindent eszembe juttat, csak nem a tisztaságot! Itt erről szó sincsen sem a klórról - de erre még visszatérek-, sem erőltetett virágillatokról. 

ecover_folyekony_szappan_citrus_1l.jpg

3. Milyen érzés velük dolgozni? Igazán kellemes, problémamentes. Mindent tudnak, amit egy ilyen terméknek tudnia kell. a mosogatószer jól habzik, zsíroldó hatásával is meg vagyok elégedve, azt pedig már kiveséztük, hogy milyen jó a visszafogott illat. Van egy téli, korlátozott számú kiadás, melynek jópofa a grafikája is. A folyékony súrolószer, mivel finom ásványi  és növényi anyagokból áll, nem karcol, viszont hatékonyan tisztít. 

Ecover.jpg

4. Elérkeztünk az egyik legkevésbé látványos, viszont napjainkban igen fontos tulajdonságához ennek a termékcsaládnak, ez pedig az, hogy a gyártás teljes folyamata és a termék is környezetbarát.

Mit is jelent ez? Kezdjük a gyártástól: A legnagyobb büszkeségük a világ első ökológiai gyára, ami Malle-ban épült (1992-ben), Belgiumban. Az építés során a következő szempontokat vették figyelembe: a lehető legkevesebb életteret vegyék el az élővilágtól, minél kevesebb energiát használjanak a fenntartáshoz.  Az újrahasznosított anyagokból épült gyárban az esővíz hasznosításával működtetik a mellékhelyiségeket, zuhanyzókat. A természetet részben úgy próbálták kárpótolni az elvett élettérért, hogy a tetőre 6000 nm-nyi felületen zöld növényzetet telepítettek, amelyen most már nemcsak növények találhatók, de madarak is fészkelnek :)

Ezen kívül hosszú kutató munka után az Ecovernek sikerült megtalálnia azokat a növény és ásványi alapanyagokat, amelyek tökéletes alternatívái a hagyományos, nem zöld mosó- és tisztítószerek, személyi higiéniai termékek hatóanyagainak. A természetes alapanyagoknak köszönhetően a termékek nem allergének, és a környezetet is kímélik. Nemcsak a termék maga, de annak csomagolása is környezetbarát – a kupaktól a flakonig, címkéig minden újrahasznosítható (ráadásul alacsony energia-felhasználással).

A környezetvédelemért végzett munka miatt az Ecover jó néhány elismerésben részesült, talán a legkiemelkedőbb az ENSZ környezeti díja, amit 1993 nyarán nyert el. (A szóban forgó díj az UNEP – Egyesült Nemzetek Környezete Program – „A Föld 500 legnagyobb környezetvédője” cím.)

Mi lehet ennél előremutatóbb a mai világban? Próbáljátok ki ti is! 

09246_ecover_TVC_05.jpg

 

 

süti beállítások módosítása