Nincs ilyen widget!

DESIGN LAB: magyar terv a legjobb 50-ben!

Május első két hetében bemutatkoztak a Design Lab második fordulós pályamunkái. A legjobb 105 közé jutott pályamunkák tervezői május 1-jéig finomíthatták koncepciójukat. A nézők szavazatai alapján az 5 kedvenc automatikusan a következő fordulóba jutott, míg a többiek sorsáról a zsűri döntött ma, azaz május 15-én. Az egyik versenyzőnk bejutott a legjobb 50-be, olvassátok el a cikket, hogy megtudjátok, ki volt a szerencsés! (Szerkesztette: Hujber-Nagy Aletta - hna design studio)

designlabkidolgozotttervnyito

A 2013-as Electrolux Design Lab legjobb 105 versenyzője, köztük a két magyar pályázó is bemutatta továbbfejlesztett koncepcióját. A második szakasz eredményét a nagyközönség is befolyásolhatta, hiszen az öt legnépszerűbb pályamű automatikusan a következő fordulóba jutott. A kedvenc ötletekre május 12-én éjfélig lehetett szavazni, a több mint 50 továbbjutót május 15-én, azaz ma jelentette be a zsűri.

A versenyben maradt 105 legjobb pályázó a Design Lab második szakaszában tovább finomíthatta koncepcióját, részben az Electrolux szakértők véleménye, részben pedig a fogyasztói igények és kutatások alapján. Az új terveket a Design Lab honlapon elérhető személyes profilokon mutatták be a versenyzők, ahol a tervezési folyamat kulisszatitkait is megoszthatták az érdeklődőkkel.

A legjobb pályaművek között a két magyar versenyző, Csernátony Fanni és Söjtöry Szabolcs is új részletekkel gazdagította koncepcióját.

A Csernátony Fanni által megálmodott SEAbreeze egy összetett légtisztító rendszer, mely tengerparthoz hasonló klímát teremt a lakásban. A koncepció finomításához a sóbarlangok adták az inspirációt, ahová a látogatók, elmondásuk alapján nem csupán egészségük megőrzése, hanem a kellemes időtöltés miatt is járnak. A továbbfejlesztett SEAbreeze mindkét része virágcsokorra emlékeztet, használata rendkívül egyszerű. A párologtatót egy tengervízzel teli üvegbe kell elhelyezni, hogy gondoskodjon az egészséges és tiszta levegőről. A páramentesítő pedig egy üres üvegbe gyűjti össze és szűri meg a levegőben található, felesleges vízmolekulákat, hogy a nap végére iható vízzé alakítsa. A készülék elegáns megjelenését, a víz csillogására emlékeztető fényhatások teszik még különlegesebbé.

Fannival készített interjúmat itt olvashatjátok!

SEAbreeze_Csernatony-Fanni_1

SEAbreeze_Csernatony-Fanni_2

Söjtöry Szabolcs elsősorban kis lakásokban élők számára alkotta meg a falra szerelhető HumiWash gőzprogramos mosógépet. Az igények felméréséhez számos interjút készített a potenciális felhasználókkal. Az egyszerű használat, a hely-, idő-, és energiatakarékosság, a tárolási lehetőség, valamint az integráció az okos telefonokkal a kiemelt elvárások között szerepeltek. A visszajelzések alapján a HumiWash kialakítása úgy módosult, hogy felső része tárolóként működjön. Az akár okos telefonnal is vezérelhető, érintőképernyős menü pedig a könnyű kezelhetőséget segíti. A menü emellett személyre is szabható. Ha mindig ugyanazt a programot használjuk, a Start/Stop gomb lenyomásával gyorsan elindíthatjuk a mosást, de az egyes opciók megadásával is kiválaszthatjuk a kívánt programot.

Szabolccsal készített interjúmat itt olvashatjátok!

HumiWash_Sojtory-Szabolcs_1

HumiWash_Sojtory-Szabolcs_2

A második szakasz pályaművei a következő oldalon tekinthetők meg:

http://electrolux.com/electroluxdesignlab

A magyar pályamunkák az alábbi linken érhetők el:

Csernátony Fanni: SEAbreeze – http://electroluxdesignlab.com/en/?post_type=submission&p=7806

Söjtöry Szabolcs: HumiWash – http://electroluxdesignlab.com/en/?post_type=submission&p=6167

És hogy ki jutott be a legjobb 50-be?

Design_Lab_logo_themes

CSERNÁTONY FANNI

csernatony_fanni.jpg

Design Lab versennyel kapcsolatban az Electrolux alábbi közösségi csatornáin további információ olvasható:

Design Lab blog: http://electrolux.com/electroluxdesignlab

Az Electrolux Facebook-oldala: https://www.facebook.com/Electrolux

YouTube: https://youtube.com/user/electrolux

Twitter: http://twitter.com/Electrolux

Flickr: http://www.flickr.com/photos/electrolux-design-lab

Pinterest: http://pinterest.com/electrolux/

Instagram: http://instagram.com/electrolux

süti beállítások módosítása