Nincs ilyen widget!

Designologist a CET-ben

Hamarosan formabontó showroom nyitja meg kapuit a CET-ben. A lélegzetelállító panorámával rendelkező üzlet egyszerre concept store és design-laboratórium, szakmai műhely és izgalmas események helyszíne, amely a nemzetközi tervezők és a designvilág Magyarországon eddig még nem reprezentált kínálatából nyújt válogatást.

A CET és benne a - Karsai Dina által megálmodott - designologist remélhetőleg azt jelenti majd a budapestieknek, amit Párizs, Madrid és Berlin legjobb helyszínei jelentenek Európának. A designologist lab csapata szakmai tanácsadást, konzultációt és tervezést végez, de az üzlet helyt ad majd workshopoknak, prezentációknak, vernisszázsoknak és más különleges szakmai eseménynek.

 

A designologist teamje a Design Hét Budapest 2011 programjaként egyszeri, és megismételhetetlen piknikre invitálja az érdeklődőket, amelynek helyszíne a holland sztárépítész, Kas Oosterhuis tervei alapján megálmodott CET fedélzete, a Közraktárak felújított ipari-műemlék épületében. A még birtokba nem vett épületbe a nyitást megelőzően csak ezzel az egy alkalommal léphetnek be a látogatók.

Október 1-én, szombaton a vendégek szabadon bejárhatják a CET minden zegét-zugát, szakértők vezetésével az üres épületben barangolva egyszerre élhetik át a modern építészet, valamint az ipari, építészeti és kulturális örökség eme darabjának egyedülálló atmoszféráját. A 150 négyzetméteres leendő showroomban az érdeklődők a designologist világát - létrejöttének, megszületésének körülményeit ismerhetik meg, valamint segíthetnek kicsomagolni az üzlet nyitó kollekcióját.

A bútorok sajátos felfedezése után az izgalmas textileket gyártó portugál Pedroso e Osorio képviseletében Laura Osorio tart előadást az 1978-ban alapított márka történetéről, kollekcióiról, az újdonságokról és terveikről. Itt a designologist-ban a magyar vásárlók először találkozhatnak majd világhírű textijeikkel.

Az előadás után egy speciális kutatócsoport (Árik Zsófi és Kerekes András-Kozmi) Dizájnológia 2011 című különös hangvételű performansza világítja meg számunkra kik is vagyunk, itt ebben a térben - részévé válva ezzel kísérletüknek. Az egész napos „utazás” utolsó állomása a dallamok és az ízek világa. D.J. Bem Tánti Tűsarkúja című zenei projektjét mutatja be, a beltéri piknik pedig finom falatokkal és italokkal teszi fel a koronát a napra – és hogy a búcsú ne fájjon annyira: ígérjük, hamarosan újra popupolunk!

A program helyszíne: CET, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. A program időpontja: Október 1. szombat, 11.00 – 16.00 Gyülekező: 10.30-tól a Fővám tér felőli portánál

A belépés előzetes regisztrációhoz kötött, az épületbe csak az e-mailben visszaigazolást nyerő vendégeink léphetnek be. Amennyiben részt szeretnének venni a programon, kérjük, írjanak a designologist[kukac]designologist.hu e-mailcímre.

További információ: Designologist

A progr a Design Hét Budapest 2011 eseménysorozat hivatalos része

 

Forrás: Sajtóközlemény

süti beállítások módosítása