Nincs ilyen widget!

Lendületes programokkal indítja az őszt az Európa Pont

Űrtechnológia és műholdprogram, kerékpárral is élhető környezet megtervezése és biofejlesztések. Az Európa Pont szeptemberben bemutatja a magyar közönségnek az Unió törekvéseit arra, hogy az Egyesült Államok és Japán mellett a tudományos világ élvonalához tartozzon. A főváros EU-s találkahelye izgalmas és innovatív programokkal vár mindenkit az ősz első hónapjában.

Közhelynek számít, hogy Európa a tudományok és a kultúra bölcsője, ám tenni is kell azért, hogy a kontinens továbbra is meghatározó szerepet töltsön be a világ tudományos élvonalában, amit az Unió tagországai is fontos célként kezelnek. Ennek szellemében tűzte ki célul az Európa Pont, hogy szeptemberi programjával közelebb hozza a közönséghez az európai tudományos világot.

A hónap közepén megismerhetjük a Galileo programot, vagyis az Unió első, teljes lefedettséget biztosító, műholdas navigációs rendszerét, amellyel Európa továbbra is az űrkutatás éllovasai közé tartozhat.

Szeptember 23-án pedig az Európa Pont is bekapcsolódik a Kutatók Éjszakája programsorozatba. A főváros uniós kulturális, információs központja izgalmas témákkal készül a különleges estére. Lesz multimédia performansz workshop és bemutató, különleges hangszobrászati kiállítás crossover zenei előadással, illetve kísérleti jazz-koncert.

A hónap további napjain sem lesz hiány a tudományok fantasztikus világába kalauzoló eseményekből. Láthatunk kerékpárosbarát lakókörnyezet-tervezeteket és egy, a francia bioforradalomról szóló dokumentumfilmet, valamint megismerhetünk a kutatás-fejlesztés területén sikeres nőket.

Részletes szeptemberi program a következő napokra:

Szeptember 21. 16:30 - Európa Akadémia

Európa Akadémia: Az eurozóna válsága

Vendégek: Jankovics László, Európai Bizottság

Dr. Ferkelt Balázs, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektorhelyettese

Moderátor: Martin József Péter gazdasági újságíró

Megnyitó beszédet mond: Dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Képviseletének vezetője

Szeptember 23. 13:00 - Tudomány a zene hangján

Nyitott multimédia performansz workshop

Szeptember 23. 19:00-tól - Kutatók éjszakája

19:00 – Multimédia performansz workshop Műhelybemutató az Európa Pont és a PTE-MK Média- és Alkalmazott Művészeti Intézete szervezésében.

20:00 – Bolcsó Bálint hangszobrász kiállításának megnyitója

20.30 – Grandpierre Attila: Bartók Béla népzene-felfogásának jelentősége a természettudomány legújabb eredményeinek fényében

22:00 – rubik.erno.quintet kísérleti jazz-koncertje

Szeptember 30. 19:00 - Nők a tudományban és a művészetben

Kerekasztal-beszélgetés: Nők a tudományban és a művészetben. Az estét Rutkai Bori és a Specko Jedno koncertje zárja.

További információk: Európa Pont

süti beállítások módosítása