Nincs ilyen widget!

Lana Sutra, a szerelem összeköt

A különböző nyelvek, kultúrák, földrajzi helyek, értékek és hagyományok miatt vagyunk mi emberek sokfélék és különbözőek, de ugyanakkor ezek a körülmények el is választanak minket egymástól. Erik Lavelo kubai művész ezeket a különbségeket próbálja lebontani és feloldani. Legújabb munkája a Lana Sutra, amelyet a United Colors of Benettonnal közösen készített.

A Lana Sutra egy 15 installációból álló sorozat, amely hódolni kíván a szerelemnek és a vágynak egy olyan (reméljük, nem csak képzeletbeli) társadalomban, ahol mindenki egyenlő. Az olasz "Lana" szó magyarul gyapjút jelent, a "Sutra" pedig szálat, amely összeköt. Ez a koncepció mondanivalójában igen figyelemfelkeltő, látványában pedig végtelenül lenyűgöző. Ravelo a Benetton 2011-es őszi-téli kollekciójához álmodta meg ezt a projektet. A kivitelezéshez valódi modelleket használt a különböző szerelmi pozíciók formába öntéséhez. Mindegyik installáció/formáció két gipsz szoborból áll: a két testet a Benetton aktuális kollekciójának színeivel megegyező színű gyapjú szálakkal tekerte be. Ott, ahol a két test eggyé válik, a két szín is összelvad egymásba. A kereszteződések létrehoznak egy közös pontot, egy új színt, akárcsak az emberi érzelmek abban a bizonyos pillanatban. Ez is azt szimbolizálja, hogy a szerelem megszünteti a különbségeket és összeköti az emberiséget. Másképp fogalmazva: a szerelem sokszínű. Ez egy nagyon őszinte és egyszerű üzenet, amely mindenkit képes rabul ejteni és talán a Benetton márkának is visszadja régi presztizsét. Ennyire finoman és elegánsan erotikus megoldással tényleg ritkán találkozunk.

"Hiszem, hogy a Lana Sutra igazán az együttélésről szól. A kultúrák közötti kapcsolatokról, a különböző fajú és vallású emberek egymásra találásáról. Ez egy óda, tisztelgés a színek keveredése előtt." - nyilatkozta Erik Lavelo.

A Lana Sutra installációt szeptember 6-tól láthatjátok Milánóban, Isztambulban és Münchenben egy-egy Benetton üzletben.

Fotók: Image Courtesy of United Colors of Benetton

Via

 

süti beállítások módosítása