Nincs ilyen widget!

Egyedül utazom… mert a világ egyedül rám vár!

Azok, akik korábban nem utaztak partner nélkül, az első ilyen alkalmat szinte vallásos élményként élik meg. Az egyedül utazó megadja magának az esélyt önmaga kényeztetésére, arra, hogy másoktól teljesen függetlenül kizárólag saját igényeire koncentráljon, önnön kedvére tegyen. Nem kell alkalmazkodni: akkor és ott pihensz, vagy éppen pörögsz, amikor és ahol az Neked jól esik. Minden csak rajtad áll, vagy bukik: diadalaid édesebbek, igaz, tévedéseidet is egyedül léped meg.
Hiszen egy ilyen útnak számos veszélye van: a biztonsági problémák, a magány és a rettegett egyágyas felár csak néhány azok közül, amely beárnyékolhatja felhőtlen pihenésedet. Nem kell más, mint egy gondos, ám szinte láthatatlan partner, aki segítségedre van a kellemetlenségek kiküszöbölésében, hogy az egyedül eltöltött napok valóban spirituális élménnyé váljanak. Hódos Edinával, az „Egydül Utazom” marketing vezetőjével beszélgetünk el az iroda elindításáról, a változatos utazási lehetőségekről, amelyek kifejezetten a partner nélküli világjáróknak szólnak.
Dekooder: Nagyon kíváncsivá tett engem az iroda izgalmas neve, az „Egyedül Utazom”. Mi hívta életre ezt a szokatlan kezdeményezést?
Hódos Edina: Utazási irodánk, a Coral Tours 15 éves tapasztalata során többször szembesültünk azzal a nehézséggel, hogy aki egyedül vett részt egy utazáson, annak sajnos aránytalanul magas összeget kellett fizetnie az egyágyas felár miatt. Sok esetben pedig pont ők nem érezték jól magukat az úton, hiszen ezeken a nyaralásokon általában családok vesznek részt. Innen jött az ötlet 2005-ben, hogy indítsunk egy szingli utazási irodát. Be kell vallanunk, ekkor még csak az "egyedülállókra " gondoltuk… Sorra szerveztük - változó sikerrel - az egyedülállóknak szóló, illetve társkereső utakat.
Dekooder: Mit jelent ez a váltakozó siker?
Hódos Edina: Kár lenne tagadnunk, hogy a nők lényegesen bevállalósabbak és nyitottabbak voltak akkoriban ezekre az utakra, és nem minden esetben jött össze az 50 %50 %-os férfi-nő arány.
Dekooder: De hogyan lett ebből egy komplett „Egyedül utazom” márka?
Hódos Edina: Az elmúlt években azt láttuk, hogy az egyedül utazni vágyók nem feltétlenül egyedülállók. Igen nagy számban vannak olyan utasaink, akik szívesen nekivágnak egy-egy kalandos túrának, vagy egy hosszú hétvégének akár teljesen egyedül, vagy hasonló érdeklődési körű társakkal. Nyugat-Európában már évtizedes hagyománya van annak, hogy családanyák, családapák kiszakadva hétköznapok taposómalmából, így kikapacsolódnak és feltöltődnek, megajándékozzák magukat egy kalandos utazással, vagy egy pihentető hétvégével. Dekooder: Ha jól látom a honlapotokon, akkor 4 típusú utazót különböztettek meg....
Hódos Edina: Igen.
1)     Vannak az egyedül utazók, akik magukban szeretnének utazni.
2)     Vannak azok az egyedül utazók, akik párjuk nélkül, de azonos érdeklődésű társakkal utaznak. Például amikor a hölgyek elmennek egy Milanó Fashion Tour-ra, vagy a Madeirai Virág-Karneválra. De ugyanez megvan pepitában a férfiaknak is: egy müncheni Sörfesztivál, a különböző Forma 1-es futamok látogatása, motorversenyek, vagy foci-meccseken való szurkolás. Akik pedig nem csak nézni, de csinálni is szeretik a sportot, azoknak ott vannak a búvártúráink, vagy az idei nyár nagy slágere: a Kite-surf Szicília szigetén!
3) Aztán itt vannak az egyedülállók, azok a társkeresők, akik úgy gondolják, hogy egy közös utazás során sokkal kötetlenebb az ismerkedés. Sokakban él a romantikus elképzelés: nyár, napfény, tengerpart, szerelem... Ebben segítünk egy picit.
4) Az egyedülálló szülőknek komoly anyagi terhet jelent az egy vagy több gyerekkel való utazás során, hogy a költségeket tekintve a gyereket is felnőttnek számolják… Ezért folyamatosan bővítjük az "Egyedül gyerekkel" ajánlatokat. Dekooder: A gyermekkel (gyermekekkel) egyedül utazóknak milyen speciális igényeik vannak, amelyeket Ti jobban ki tudtok elégíteni, mint azok az ajánlatok, ahol egész családnak szólnak a gyerekbarát programok?
Hódos Edina: Elsősorban olyan szállodákat és téma-parkokat ajánlunk, ahol gazdag és megbízható programok vannak, és ahol az egyedülálló szülő is ki tud kapcsolódni pár órára. Dekooder: Van-e olyan kiemelkedő korcsoport, akik leginkább fogékonyak az Egyedül Utazom ajánlataitokra?
Hódos Edina: Igen, jellemzősen a 30-40 év közöttiek fogékonyak, de nem ritka az idősebb korosztály sem.
Dekooder: Milyen típusú utazások ezek? Jellemzően az aktív pihenést keresők választják, vagy hasonló a kereslet a városlátogatásokra és tengerparti pihenésekre is?
Hódos Edina: Ezek az utazások általában nem a klasszikus értelemben vett pihenések, városlátogatások, hanem tematikus utak. Mindig van egy vezérfonal, hivatás, vagy hobbi, sokszor egy elérhetetlennek tűnő álom kerül megvalósításra.Dekooder: Melyek a népszerű úti célok?
Hódos Edina: Málta, az örök Jolly Joker! Az itteni Megaparty-ra a 20-30 éves korosztály jár szívesen, de szervezünk ide társkereső utakat is, nyáron pedig egymást váltják az (igény esetén oktatással egybekötött) búvártúrák. De sláger idén Szicília, amely kifejezetten kite paradicsom, és ahol sikerült saját oktató bázist kiépítenünk. Ennek vezetője Szente Gábor, elismert IKO (Nemzetközi Kite Szövetség) okleveles oktató. Dekooder: Van-e arról valamilyen visszajelzésetek, hogy mennyire sikeresek a társkereső utazások? Nem félnek-e az emberek nyíltan ezzel a céllal nekiindulni egy utazásnak?
Hódos Edina: Igen, jól látod, sajnos az emberek még mindig félve indulnak neki egy kizárólag társkereső utazásként meghirdetett kalandnak. De erre is vannak megoldásaink, például a tematikus utak!  És kétségtelen, nagy könnyebbséget jelent utasaink számára, hogy személyünkben olyan irodához fordulhatnak, ahol ez egy felvállalt dolog.
És nézzük a sikereket! A Single Week in Cuba májusi időpontja már betelt,  a szeptemberi időpontra azonban még vannak helyeink. Ízelítőnek annyi, hogy itt megtapasztalható az igazi karibi hangulat, mintegy 600 résztvevővel a világ mindem tájáról. Garantált, hogy nem csak a nappalok, de az éjszakák is forrók…
Dekooder: Hát ez nagyon izgalmasan hangzik, szerintem a szeptemberi időpont is hamar be fog telni! Őszintén mondom, kedvet kaptam szinte az összes tematikus utatokhoz, remélem hamarosan lesz alkalmam Veletek utazni, csak győzzek kiválasztani egyet… Kedves Edina, köszönöm az interjút, gratulálok az elképzeléseitekhez, és sok sikert kívánok az elkövetkezendő utakhoz!
És most jöjjön a............
Kezdjük mindjárt a lényeggel, a nyereménnyel, amely - az Egyedül utazom jóvoltából - nem kevesebb, mint  egy KOMPLETT ISZTAMBULI UTAZÁS, amely magába foglalja egy fő részére a menetrend szerinti repjegyet és illetéket, transzfert a szállodába, három éjszaka szállást reggelivel, mindezt egy tetszőlegesen választott időpontban.
JÁTÉKSZABÁLY - Mit kell tenned, hogy Tiéd legyen ez a szuper nyeremény?
Az utazást az a szerencsés olvasónk nyerheti meg, aki az alábbi feltételek mindegyikének megfelel:
1. tagja az Egyedül utazom Facebookos rajngói klubjának (ITT csatlakozhatsz, ami már csak azért is megéri, mert az első ezer rajongó között egy SZICÍLIAI KITESURF utat sorsol ki a cég),

2. tagja a Dekooder Facebookos rajongói klubjának is (ITT csatlakozhatsz - ha valamilyen érthetetlen okból eddig még nem tetted volna meg...:))

3.  az Egyedül utazom Facebookos üzenőfalán a játékra hívó bejegyzésnél kommentben válaszol az ott feltett kérdésre!

Külön felhívjuk a figyelmeteket, hogy az itt, illetve a Dekooder FB oldalán megírt kommentek nem jogosítanak a játékban való részvételre! Fontos, hogy kizárólag az vehet részt a játékban, aki - az első kettő ponton túl - az Egyedül utazom FB oldalán kommentál.

A játékra való jelentkezés az Egyedül utazom FB oldalán kirakott linkünk megjelenésével egy időben indul, és egy hét múlva, 2011. 05.18-án szerdán 20.00-kor zárul.  Sorsolás és eredményhirdetés másnap, 2011. 05. 19. folyamán várható.

SOK SIKERT KÍVÁNUNK A JÁTÉKHOZ!

EGYÉB TUDNIVALÓK
  • A nyeremény készpénzre nem váltható.
  • A játékban való részvétel a hivatalos részvételi feltételek automatikus elfogadását jelenti.
  • A Szervező nem vállal felelősséget a játékos által tévesen vagy hibásan megadott adatokkal okozott következményekért.
  • A Szervező a nyeremény átadásáig kizárhatja a Játékból azt a beküldőt, aki nem felel meg a jelen szabályzatban írt feltételeknek vagy a nyereményjáték során csalást/hamisítást követ el.
  • A Játék szervezésében résztvevő cégek egyike sem felelős, és kizár mindenféle kártalanítási, kártérítési igényt a Játékban való részvételre vonatkozóan a Játék esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből, a Játék során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért.
  • A Szervező jogosult a nyereményjátékot bármikor visszavonni. Az erre vonatkozó döntések a www.dekooder.hu weboldalon történő közzététellel lépnek hatályba.
  • A Szervező, valamint ezek tulajdonosai, vezető tisztségviselői, és alkalmazottai a nyeremény hibáiért kizárja a felelősségét, kivéve, ha a felelősség kizárását a magyar jogszabályok kifejezett rendelkezéssel tiltják.
  • A Szervező nem oszt szét a fenti Játékszabályban felsorolt nyereményen túlmenő egyéb nyereményt.
  • Bármilyen vitás kérdésben a Szervező döntése irányadó.
  • Jogi út kizárva.

süti beállítások módosítása