Nincs ilyen widget!

Színek: a lila

A lila misztikus, erőteljes szín, mely történelmi összefüggésben áll az uralkodóházakkal. A sokak által szexinek vélt lilák serkentőleg hatnak ránk, ezzel szemben hűvös árnyalataik lehűtenek és spiritualitásra hangolnak.

0.png

 Rendkívül kellemes szín, de fontos, hogy ne alkalmazzuk túl nagy felületeken, vagy egy helyiség egyetlen színeként, mert kissé nyomasztó lehet. Elütő színekkel párosítva harmonikusabb vizuális egyensúly hozható létre.  A legkedveltebb alkalmazási helye a hálószoba. Itt egészen sötét árnyalatait is használhatjuk, nem okoz gondot, hogy szűkül emiatt a tér, mert a végeredmény ezáltal lesz kuckós, bújós, meghitt.

A leginkább a szürkével, feketével, fehérrel, ezüsttel, arannyal mutat jól. Így sugározza ez a szín leginkább az eleganciáját, mint legfőbb tulajdonságát.

Ahol még ugyancsak nyugodt szívvel használhatjuk az erősebb árnyalatait a lilának, az a konyha, de lehetőség szerint kombináljuk semleges színekkel.

Ha meghökkentő hatást szeretnénk elérni, akkor alkalmazzuk nem megszokott helyeken, például a plafonon.

Kevés olyan helyiség van egy lakásban, ahol nagy mennyiségben, akár minden falon egyszerre jól tud mutatni a lila, de a kislányszobák halvány színvilága még ezt is lehetővé teszi.

Dolgozószobákban is kellemes légkört tud teremteni egy-két visszafogott árnyalat.

A lila képes egyértelműen a legjobban budoárossá tenni egy-egy helyiséget, de természetesen ehhez kellenek egyéb kellékek, kiegészítők. Kristállyal, arannyal, ezüsttel, tükörrel a glamour hatás sem marad el.

Nem kell nagy mennyiségben alkalmazzuk a lilát, hogy a hatása elsöprő legyen. A lényeg a jelenlét.

Ráadásul a legmonokrómabb helyiséget is feldobja, főleg, ha merész színpárosítást alkalmazunk.

A búcsúképnek azért ezt a képet választottam, mert itt látszik leginkább, hogy mely színekkel mutatnak jól a lila különböző árnyalatai.
Amivel nehéz hibázni (a feketén, fehéren, szürkén, barnán, aranyon, ezüstön kívül), az a zöld, a narancssárga, a rózsaszín és a sárga. Ha félünk ettől a színtől, mert amiatt aggódunk, hogy nem találjuk el a megfelelő árnyalatot vagy mennyiséget, vagy netán attól tartunk, hogy nem találjuk el a hozzá illő színeket, kérjük ki nyugodtan lakberendező vagy színtervező tanácsát. Nem kell messzire menni, elég itt a dekooderen körülnézni, vagyunk itt egy páran. :)

Forrás 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11

süti beállítások módosítása