Nincs ilyen widget!

JÁTÉK: Kütyük, bigyók, izék vagyis KELL!

Mi a design szerepe az életünkben?

Tulajdonképpen úgy járunk ezzel, mint a Monty Python egyik klasszikusában, a Bryan élete c. filmben feltett kérdéssel: "Mit adtak nekünk a rómaiak?" :)

A design életünk majd minden egyes területén jelen van.

Hogy mit is jelent tulajdonképpen?

Tudományt, stílust, alakot, formát, funkciót, művészetet, innovációt, tértervezést és tárgyalkotást, hogy csak a legfontosabbak említsem.

És mi magunk is designerek vagyunk, amikor lefestünk egy régi bútort, átrendezzük az otthonunkat vagy valami új, eddig nem próbált saját recept alapján főzünk vacsorát szeretteinknek.

Egy szerteágazó, folyamatosan bővülő, változó tevékenységről van hát szó, és mint egy hasonlóan bonyolult dolog esetében lenni szokott, létezik egy olyan metszet, ami a humor és a hasznos/haszontalan határmezsgyéjét jelenti.

Ezek azok a kis dizájnkütyük, amelyek megmosolyogtatnak bennünket, szépek, talán még hasznosak is valamiért, de elsősorban nem ezért szeretjük őket, hanem mert felvidítanak, örömet okoznak.

Mit szeretjük! Ezek első látásra szerelmek, a KELL!-kategória :)

Mi, így tízen, szeretnénk valahogy meghálálni az oldal rajongóinak, hogy olvastok, nyomon követtek minket, ezért egy játékra invitálunk benneteket.

Az egyik dolog, ami mind a tízünkben hasonló, hogy nagyra értékeljük a designt.

Be is néztünk a Forma boltjába, ahol mindannyian választottunk egy-egy olyan tárgyat, ami szerintünk aranyos, kedves, bolondos, vagy szép, praktikus... vagy mindez egyszerre:)

Ezek a mi választásaink, és ha végigolvastad kinek mi dobogtatta a szívét, a poszt végén a játék részleteit is megtalálod.

B. Tier Noémi:

ORIGAMI NOTEPAD jegyzettömb

"Minden napom az írás körül forog, ha épp nem cikket vagy posztot írok, akkor a teendőket vetem papírra. Ez a jegyzettömb alapvető kelléke lenne az irodámnak: praktikus, újrahasznosítható és fejleszti a kreativitást - a teendők még várhatnak egy kicsit..."

Csorba Anita:

CAKEWICH szilikon sütőforma

"Óriás szendvics szülinapra vagy hétköznapokra és tuti a jókedv!"

Gerlai 'Darqo' Tibor:

SALT & PEPPER 'BOTS só- és borszóró

"Minden jöhet, ami az átlagostól eltérő, különleges, humoros, meghökkentő és még funkcionális is. A só-és borstestvérek mágikus piros szemei lenyűgözőek, és halálos, hogy akár kézhez is jönnek!"

Gyarmati 'Mocca' László:

WINE BOTTLE HOLDER - mágikus bortartó

"Mert szeretem a jó bort, na meg csalni és szemfényveszteni..."

Hujber-Nagy Aletta:

STARBURST falióra

"Hogy miért ez a napsugaras óra kellene, ráadásul aranyfüst nélkül? Nem tudom, de bámulatos érzékem van hozzá, hogy akármilyen katalógust csapok fel, mindig kiderül, hogy a legdrágább cuccra böktem rá, hogy wow, ez kéne, de nagyon! :)"

Klein Kinga:

GARDEN SALAD salátaszedő

"Imádom a salátát és szeretem a természetes anyagokat magam körül, ezért választottam ezt a csinos bambusz salátakiszedő szettet."

Kópis Benedek:

DREAM ON alvómaszk

"Imádok aludni, de sajnos nincs rá sok időm, viszont az alatt az idő alatt is jó lenne valami hasznosat tenni: pl. gazdagságot szuggerálni :) Nos, ez a maszk önmagában talán nem tesz milliomossá, de ha elalvás előtt még a lottómat is a párna alá teszem, még vihetem valamire. Nem? :)"

Néder Melinda:

ROBOT ceruzahegyező

"Sci-fi kedvelő énemnek igen kedves darab ez a kis robot, szívesen látnám viszont az íróasztalomon. A színes ceruzáimnak is jó barátja lehetne, mert már régóta áhítoznak egy ilyen hasznos társ után."

Nikoletti Petra:

CONCEAL láthatatlan könyvespolc

"A designerek válasza az e-bookra. A könyv új funkciót kap: önálló dísztárggyá magasztosul. A láthatatlan könyvespolcnak számomra van egy ilyen aspektusa. De tekinthetjük egyszerűen praktikus kis kütyünek, amely abban segít, hogy izgalmas olvasmányunk mindig kézközelben lehessen, minden körítés nélkül."

Zai Viktória:

MAGNETIC váza

"Mágikus dekoráció garantált sikerrel, amelyhez nem kell más, mint pár szál virág és egy kis kreativitás."


A Forma jóvoltából egy 20e Ft-os vásárlási utalvány üti a markát annak a szerencsés kommentelő nyertesnek, aki teljesíti a következő feltételeket:

- rajongója a Formának a Facebookon (a klubhoz itt csatlakozhatsz az oldal tetején található 'Tetszik' gombra kattintva)

és

- a dekoodernek is (ezt itt találod)

- és hogy megdolgoztassunk benneteket egy kicsit:

a Forma Facebookos fényképei között találtok egy dekooderes galériát, ahová feltettük azt a 10 tárgyat, amit itt a posztban is láthattatok.

Feladat:
írd be annak a fotónak (bármelyiknek) a kommentjébe, amelyik a 10 közül a legjobban tetszik neked, hogy: "Tetszik"
(Figyelem! Szuper, ha a 'Tetszik' gombra nyomsz, de az most nem elég. Be is kell írni.)

A nyertest a kommentelôk között sorsoljuk ki.

A játék időtartama: a poszt kikerülésétől számítva 2011 február 14.-e hétfő, 17:00 óra.

A játékban mindenki csak egy kommenttel vehet részt, a nyertest a Facebookon értesítjük, a nyereményért személyesen kell befáradnia a Forma budapesti üzletébe.

Cím:1054 Budapest, Ferenciek tere 4. (a passzázsban)
Telefon: 061 266 50 53

Nyitva tartás:
H-P: 11-19
Szombaton: 10-14

Szóval kommentelésre fel!

Oszd meg a posztot a FB-on azokkal a barátaiddal, ismerőseiddel, akikről tudod, hogy szívesen részt vennének a játékban!

Mutassátok meg, hogy ti is szeretitek a vicces dizájnt!

süti beállítások módosítása