Nincs ilyen widget!

Színek: a kék

A nyári égbolt, a tenger vagy egy porceláncsésze mintájának kékje, mind más és más árnyalat, de mindegyik friss, megnyugtató és tiszta. Lakásunk bármely helyiségében jól mutat, remek háttérszín és jól illeszkedik a nyersfa bútorokhoz is.

kek0.jpg

A kék szín visszaveri a fényt, aminek a hatását fokozhatjuk fényes, selymes anyagokkal, festékekkel. Halvány árnyalatai különösen nyugtatólag hatnak a hálószobában. Mivel a színspektrum hideg felében található, így kellemesen lehűthetünk vele egy déli fekvésű, napos szobát. Persze vannak melegebb árnyalatai is, melyek már inkább a sárga felé hajlanak, mint a türkiz, ezeket északi fekvésű szobákban is nyugodtan használhatjuk. Távolító szín, így egy kisebb helyiséget optikailag megnövelhetünk vele.

Az energikus kékeszöld, pihentető, nyugtató, ugyanakkor van benne egy kis melegség. A hűsítő vizet szimbolizálja, így nagyon jól mutat vizes helyiségekben, mint a fürdőszoba, konyha, vagy akár kültéren is friss hangulatot varázsol egész évben.

A türkizkék ragyogó árnyalat, mely felélénkíti és élettel tölti meg a teret. A Karib-tenger színe jól mutat a falon, de ha nem vagyunk ennyire merészek, akkor kisebb kiegészítőkben gondolkozzunk, mint kispárnák, takaró.

Az égszínkék hidegebb árnyalat, de pasztell színekkel kombinálva, mint a vajszín, melegebbé, barátságosabbá tehetjük.

A drámai sötét árnyalatok mindenkinek oda vonzzák a szemét, így nagyszerű háttér lehet például festményekhez. Nagyon könnyen elnyomhatja a környezetét, így csak óvatosan használjuk nagy felületen. Jól kombinálható friss zölddel vagy meleg terrakotta színnel, de ha ridegebb, high-tech hatást szeretnénk elérni, akkor fényes króm felületekkel párosítsuk.

A kék szürkésebb árnyalatai csaknem neutrális hatást keltenek, visszafogottabbak, nem tolakodóak, bátran alkalmazhatóak.

Más színekkel, főleg meleg árnyalatúakkal nagyon jól kiegészítik egymást. Jól harmonizál a zölddel is, még ha gyerekkorunkban anyukáink azt mondták, hogy nem. Sárgával nyárias, vidám hangulatot, míg pirossal kombinálva a tengerpartokat juttatja eszünkbe.

Via, Via, Via, Via, Via, Via, Via, Via, Via, Via, Via, Via, Via, Via, Via

süti beállítások módosítása